LANSARE DE CARTE: ADRIAN GOIA - ”ÎNTOARCEREA LA ADEVĂRATA POEZIE” ED. MESAGERUL, 2014

Inapoi la stiri

LANSARE DE CARTE: ADRIAN GOIA - ”ÎNTOARCEREA LA ADEVĂRATA POEZIE” ED. MESAGERUL, 2014

La librăria ”N. Steinhardt” din Bistrița, - a avut loc o lansare de carte - a autorului Adrian Goia - aflat, la cel de-al doilea volum de poezii - intitulat, la fel ca și primul prezentat de însuși autorul - acum doi ani - ”Întoarcerea la adevărata Poezie”, Ed. Mesagerul 2014.

Cartea a fost prezentată - de către scriitorul Virgil Rațiu, director al Ed. Aletheia, din Bistrița - ce a prezentat sensibilitatea poetică a autorului, o anumită dexteritate lirică, apropierea sa - de modelele poetice ale lui Eminescu, Esenin, Coșbuc - ori mai aproape de noi - A.Păunescu, concluzionând că Adrian Goia - este un romantic mascat versificând teme cu iz creștin, social, moral, de iubire, pe care nu-l interesează - în monologul său liric - părerile colegilor de condei și de timp, poeții contemporani, ci doar opinia mulțimii, a cititorilor.

Autorul Adrian Goia împreună cu Dana Bojor - au recitat din proaspăta carte mirosind a cerneală tipografică și a toamnă nostalgică - după care, tot, autorul a acordat autografe.

Poezia - atât cât este dată celor ce-i calcă tărâmul celest - nu este adevărată ori falsă - ci este, doar, Poezie !

Alexandru Cristian Miloș