SOARELE I-A SCOS PE BISTRIȚENI LA SCHULLERWALD

Inapoi la stiri

SOARELE I-A SCOS PE BISTRIȚENI LA SCHULLERWALD

În acest week-end, vremea bună i-a scos pe bistriţeni în Pădurea Schullerwald. Lume multă a venit să se bucure de soarele de octombrie, la un grătar sau la terenurile de sport. Modernizarea şi extinderea infrastructurii de agrement din Pădurea Schullerwald le-a adus bistriţenilor 30 de hectare cu cinci terenuri de sport - două terenuri multifuncţionale pentru fotbal/baschet/handbal, un circuit de skateboard şi role, un perete pentru căţărări, un teren de paintball. De asemenea, au fost create locuri pentru recreere, cu locuri de joacă pentru copii şi adolescenţi, inclusiv destinate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii pentru tiroliană sau tenis de masă. La acestea se adaugă 10 locuri de popas cuprinzând bănci, foişoare, turnuri de observare. Nu în ultimul rând, vorbim despre amenajarea a 20 locuri de picnic dotate corespunzător, cu mese şi bănci pentru picnic, dar şi un spaţiu pentru ceaun, la liziera pădurii, toate ocupate astăzi.
Au fost modernizate utilităţile aferente prin realizarea a aproximativ 6,3 km de alei destinate accesului în toate zonele funcţionale ale Pădurii Schullerwald, precum şi pentru promenadă. De asemenea, a fost realizată o reţea de apă şi canalizare în lungime de 2,240 m, fiind amplasate cişmele şi hidranţi, şi o reţea de iluminat pe o lungime de 630 m. La acestea se adaugă reabilitarea drumului de acces la structura de agrement, dar şi o parcare cu 30 locuri, plină în această duminică.
Bistriţenii se pot bucura de un spaţiu care se ridică, într-adevăr, la standardele europene. O notă de 10 pentru profesorii de la o şcoală specială din Bistriţa, care i-a adus pe colegii unui băieţel, de ziua lui, le-a pregătit mâncare, au avut tort, s-au jucat cu ei. Felicitări acestor dascăli care împreună cu copiii au avut o zi de neuitat în natură. De pe margine, i-am observat că erau adevăraţi părinţi pentru copii. Avem şi asemenea dascăli, ce merită tot respectul. La verde s-au aflat şi câteva familii de chinezi, stabilite la noi.

SURSA: Răsunetul