TEATRUL DE PĂPUŞI „ALEXANDRU MISIUGA”, CU „MOTANUL ÎNCĂLŢAT”, LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ”LIVIU REBREANU”

Inapoi la stiri

TEATRUL DE PĂPUŞI „ALEXANDRU MISIUGA”, CU „MOTANUL ÎNCĂLŢAT”, LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ”LIVIU REBREANU”

Trupa de teatru de păpuşi ”Alexandru Misiuga” a Centrului Cultural Municipal din Bistriţa, va juca piesa „Motanul Încălțat”, o adaptare după povestea lui Charles Perault, realizată de Cornelia Apostol care semnează şi regia.

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului internaţional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu”, care va debuta miercuri, 26 noiembrie la Bistrița, are invitaţi trupe de teatru profesionist din Baia-Mare, Târgu-Mureș, Bacău, București dar și Bistrița. Oraşul gazdă va fi reprezentat de trupa de teatru de păpuşi ”Alexandru Misiuga”, care va juca piesa „Motanul Încălțat”.

Trupa de teatru ”Alexandru Misiuga” este una dintre cele mai vechi formaţii artistice a Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc”, fiind înfiinţată în 1955 de epigramistul Alexandru Misiuga care a și condus-o până în 2005.

Multe din piesele de teatru importante, montate de-a lungul timpului, au avut ecou multă vreme în sălile de spectacole. Dintre piesele de teatru jucate atunci amintim: ”Comoara din ladă”, ”Vasilache la nuntă”, ”În aşteptarea lui moş gerilă”, ”Boroboaţele lui Gigel”, ”De-ale lui păcală”, ”Prima lecţie” şi altele.

Vă așteptăm cu mic, cu mare, în 26 noiembrie de la ora 12:00, la Teatrul de Vară pentru a vă bucura de teatrul de păpuși „Motanul Încălțat”