FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ ”LIVIU REBREANU” - BISTRIȚA 2014 !

Inapoi la stiri

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ ”LIVIU REBREANU” - BISTRIȚA 2014 !

Aflat la cea de-a zecea ediţie Festivalul International de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu” a câştigat an de an în consistenţă şi calitate. În contextul în care Bistriţa nu are o instituţie de teatru profesionist, cu stagiune permanentă, municipalitatea a acoperit această lipsă şi a făcut demersurile pentru susţinerea unor manifestări culturale care să permită accesul publicului la astfel de spectacole. Prin intermediul Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” au fost organizate în ultimii ani o serie de evenimente de o înaltă ţinută artistică, în parteneriat cu instituţii de profil din ţară, ceea ce a făcut ca la Bistriţă să se formeze un public avizat şi nerăbdător să urmărească astfel de spectacole.

Ediţia din acest an aduce în faţa publicului trupe profesioniste de la cele mai importante instituţii teatrale din ţară iar repertoriul ales va fi cu siguranţă pe gustul spectatorilor. Pe parcursul duratei festivalului reprezentaţiile de teatru vor fi completate cu dezbateri susţinute de scriitori şi actori prezenți la acest eveniment, târguri de carte, expoziţii precum şi lansări de carte. Şi pentru că festivalul se  desfăşoară sub semnul personalităţii lui Liviu Rebreanu, organizatorii vor oferi publicului o selecţie de audiţii radio şi proiecţii de film dedicate marelui scriitor.

Sunt convins că şi această nouă ediţie a Festivalul Internațional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu” va fi o reuşită şi doresc mult succes organizatorilor şi participanţilor.

 

 

Primarul municipiului Bistriţa

Ing. Ovidiu Teodor Creţu