UN EVENIMENT CULTURAL DEOSEBIT- ”EGIPT-OAMENI ȘI LOCURI” EXPUNE ARTISTUL FOTOGRAF FLORIN COȘOIU

Inapoi la stiri

UN EVENIMENT CULTURAL DEOSEBIT- ”EGIPT-OAMENI ȘI LOCURI” EXPUNE ARTISTUL FOTOGRAF FLORIN COȘOIU

O manifestare deosebită, în organizarea Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, s-a desfăşurat la Centrul de Artă Tradiţională Bistriţa „Casa cu Lei”, unde Galeriile „Casa cu Lei” Bistriţa au găzduit o frumoasă, semnificativă şi profesionistă expoziţie personală de fotografie Florin Coşoiu, intitulată semnificativ „Egipt – Oameni şi locuri”, la care au participat un număr important de iubitori ai artei și fotografiei.
Un valoros mediator şi ghid al evenimentului, cu impact asupra asistenţei, a fost Prof.Dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, care a făcut o pertinentă şi profesionistă prezentare a expoziţiei şi autorului, referitor la incursiunea inedită în lumea însorită, colorată, diversă şi milenară a Egiptului, surprinsă cu profesionism şi profesionalism de artistul fotograf Florin Coşoiu, din Bistriţa, în anul 2013, în Egipt, cu ocazia participării Ansamblului „Cununa de pe Someş” la festivalul internaţional din Cairo.
Despre calităţile artistului fotograf şi exponatele pe care le are în colecţie, expuse şi ele, cât şi despre imortalizările surprinse, de o calitate deosebită şi semnificative vieţii şi activităţii egiptenilor a vorbit, cu exemplificări, istoricul Dr. Vasile Duda, care a scos în relief talentul şi valoarea artistului.
În finalul activităţii, cunoscutul şi apreciatul artist fotograf Florin Coşoiu, a mulţumit celor doi interlocutori pentru cuvintele adresate şi a precizat că i-a fost foarte greu să pozeze printre „tancuri şi mitraliere”, dar „chemarea fotografiei” a fost mai puternică decât riscurile la care s-a expus.
A fost un act artistic de o valoare care a pus în evidenţă rolul şi rostul unei fotografii foarte bune, care poate înlocui un text de o mare întindere.
Felicităm organizatorii şi realizatorului expoziţiei, vizitaţi-o pentru delectarea sufletului şi a văzului!

Ioan Lazăr