DELEGAȚIE CULTURALĂ DIN BISTRIȚA, ÎN CADRUL PROIECTULUI EUROPEAN - ”SOCIALIZARE PRIN CULTURĂ” !

Inapoi la stiri

DELEGAȚIE CULTURALĂ DIN BISTRIȚA, ÎN CADRUL PROIECTULUI EUROPEAN - ”SOCIALIZARE PRIN CULTURĂ” !

În perioada 11-13 noiembrie 2014, o delegație a Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița, s-a deplasat în Bulgaria în oraşul Godeci, aflat la 40 km de capitala Sofia, în cadrul proiectului European  “Socializare prin Cultură” - program finanțat de către Uniunea Europeană.

În toată această perioadă, pe care o vor petrece în Bulgaria, delegația română va lua parte la finalizarea proiectului, în care se vor prezenta rezultatele finale obținute, dat fiind faptul că instituția de cultură, bistrițeană este parteneră în cadrul proiectului. Până în acest moment, s-au schimbat numeroase idei, păreri cu privire la modul de lucru al instituţiilor pentru integrarea prin cultură în viaţa de zi cu zi și s-a realizat din partea delegației Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, prin artistul vizual Lucian Dobârta, o frumoasă expoziție care a încântat publicul aflat într-un număr foarte mare.

Prof. Metaodi Kirileov, care se ocupă de trupa de teatru a școlii implicate direct, ca și beneficiar în proiect, a pregătit un moment deosebit, atât pentru invitații români cât și pentru publicul prezent în sală.

Vizita delegației bistrițene continuă până joi 13 noiembrie, fiind un schimb cultural deosebit de interesant și benefic, atât în cadrul proiectului “Socializare prin Cultură” cât și probabil pentru viitoare colaborări.