COLINDĂTORII DIN MĂGURA ILVEI ȘI DIN LECHINȚA, AU ÎNCÂNTAT PUBLICUL PREZENT PE PIETONALUL ”LIVIU REBREANU”

Inapoi la stiri

COLINDĂTORII DIN MĂGURA ILVEI ȘI DIN LECHINȚA, AU ÎNCÂNTAT PUBLICUL PREZENT PE PIETONALUL ”LIVIU REBREANU”

Pietonalul bistrițean, a fost și ieri 16 Decembrie îmbrăcat în straie de sărbătoare, fiind inundat de colindele grupurilor din Măgura Ilvei și Lechința. Au devenit o adevărată tradiţie concertele oferite pe pietonalul ”Liviu Rebreanu” în pragul sărbătorilor de iarnă, care adună tot mai mulți spectatori, dornici să-și pregătească sufletul prin colindele și tradițiile aduse în scenă de diferite grupuri, atât din Bistrița-Năsăud, cât și din județele vecine.

Colindătorii din Măgura Ilvei și din Lechința, au fost de aleasă calitate, promovând valoarea şi scoţând în evidenţă portul tradiţional din zonele din care vin. Nu au lipsit desigur, nici o serie de colinde vechi, culese din vatra satului, care au prins viaţă prin glasurile minunate ale elevilor, care au reușit să încânte publicul numeros, prezent la scena de pe pietonalul ”Liviu Rebreanu”.

Seria concertelor, în prag de sărbători, din cadrul Festivalului ”Rădăcinile Eternității” continuă și astăzi de la ora 17:00, când vor urca pe scenă, cu speranța de a aduce bucurie în sufletele publicului, grupul ”Apasionatta” și Fanfara ”Armonia Forte Fortisimo” din Bistrița.