COLINDE ȘI TRADIȚII STRĂVECHI, LA ”RĂDĂCINILE ETERNITĂȚII”

Inapoi la stiri

COLINDE ȘI TRADIȚII STRĂVECHI, LA ”RĂDĂCINILE ETERNITĂȚII”

Pe pietonalul ”Liviu Rebreanu”, în cadrul Festivalului organizat de Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”, “Rădăcinile eternităţii”, ieri 18 Decembrie de la ora 17:00 s-a desfășurat un impresionant spectacol de colinde și tradiții românești. În fața unui public numeros, au urcat pe scena un impresionant grup de colindători din Bistrița - Bârgăului, cunoscuta solistă de muzică populară Mirela Petruș dar și ansamblul de dansuri moderne ”D-Fantasy”.

Colindătorii din Bistrița - Bârgăului au lăsat o impresie foarte frumoasă celor prezenți la bradul împodobit, datorită specificitățIi locale. Grupul a interpretat colinde tradiționale și diferite obiceiuri și tradiții străvechi de Crăciun, care au emoționat publicul prin interpretare și limbaj. Toţi colindătorii au fost îmbrăcaţi în straie populare, unele dintre ele vechi şi de un secol, lăsate moştenire de la bunici şi străbunici.

Ansamblul de dansuri moderne „D Fantasy” al Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc”, a încheiat seara într-un mod inedit, reușind să încânte publicul și să întrețină atmosfera de sărbătoare.  Cu un program de dansuri de Crăciun - CHRISTMAS DANCE -  elaborat de coordonatoarea ansamblului, referentul Centrului Cultural Municipal, Doris Gîţa, ”D-Fantasy” a îmbinat în spectacolul pe care l-a gândit specificitatea costumelor, cu dinamicitatea mişcării şi, nu în ultimul rând, frumuseţea plastică a fiecărei scene, reușind un tablou încântător ca estetică.

Seria concertelor din cadrul Festivalului “Rădăcinile eternităţii”, de pe pietonalul ”Liviu Rebreanu” continuă și astăzi de la ora 17:00, când vor urca pe scenă un grupul  de colindători din Poiana Ilvei și tânăra interpretă de muzică populară din Prundu-Bârgăului, prezentă anul acesta și la cunoscuta emisiune ”Next Star”, Florina Bălan.