EXCELENT CONCERT DE CRĂCIUN, DEDICAT ȘI ANIVERSĂRII A 25 DE ANI DE LA REVOLUȚIE

Inapoi la stiri

EXCELENT CONCERT DE CRĂCIUN, DEDICAT ȘI ANIVERSĂRII A 25 DE ANI DE LA REVOLUȚIE

Duminică, 21 Decembrie, de la ora 18:00 la ”Teatrul de Vară” de pe pietonalul ”Liviu Rebreanu”, a avut loc un excelent concert de Crăciun, dedicat şi aniversării a 25 de ani de la Revoluţie, cu ”European Royal Orchestra” - dirijor Florin Ciofică.

În deschidere, în prezența unui număr impresionant de bistrițeni, directorul Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc”,- Prof.Dr Dorel Cosma, a oferit un emoționant ”Remember decembrie 1989”, după care, în prezența oficialităților municipiului, dar și a unora dintre fruntaşii Revoluţiei de la Bistriţa, Primarul Municipiului Ing. Ovidiu Teodor Crețu, a ținut să spună că ”momentul din 1989 ne-a transformat viaţa. Salut cu respect prezenţa în sală a unora dintre fruntaşii Revoluţiei de la Bistriţa, cei care în decembrie 1989 au purtat pancarta pe care scria Trăiască eroica noastră clasă muncitoare: Ioan Benţa, Ion Blaga, George Avram. Cu respect mă aplec în faţa lor: vă mulţumim pentru ce aţi făcut, pentru că aţi declanşat la Bistriţa acea mişcare populară care le-a susţinut pe cele din Timişoara, Bucureşti şi alte oraşe, lucru care a dus la schimbarea regimul politic din România. A fost un moment de răscruce în viaţa noastră.”

Comemorarea emoționantului eveniment s-a încheiat cu un moment de reculegere după care a urmat concertul susținut de ”European Royal Orchestra” dirijată de domnul  Florin Ciofică, care a ținut să precizeze faptul că „Nu putem fi ca la Scala din Milano”, însă  bistrițenii tot s-au putut bucura de excepționalul concert, simțindu-se fermecați și fascinați.