VIITORUL PALAT AL CULTURII DIN BISTRIȚA !

Inapoi la stiri

VIITORUL PALAT AL CULTURII DIN BISTRIȚA !

Zilnic, vara sau iarna - am bistrițeanul obicei - de patrician al burgului - de a străbate aleile Prietenului Parc - troienite de ani și amintiri sau dimpotrivă luminate de cerul mereu senin al Tinereții fără bătrânețe... Și privirile îmi alunecă curioase și spre schelele și materialele de construcții, peste constructorii și arhitecții restauratori - cu fonduri europene - al străvechiului sediu al Meseriașilor germani - sași - Casa de Cultură a Bistriței - ce în primăvară-vara lui 2015 - va fi din nou gazda seculară, ospitalieră a bogatului calendar de manifestări culturale - ea numindu-se - având un nou buletin de identitate - într-o haină arhitecturală nouă, restaurată - Palatul Culturii din Bistrița. Căci Cultura ne reprezintă în Eternitate !

Cum o viață de om - am participat la Casa de Cultură din parc - la majoritatea evenimentelor culturale - nu pot decât să salut  efortul și strategia de viitor - pentru generațiile de bistrițeni ce vin - ale Primăriei și Consiliului local - ale consilierilor locali și ale harnicului primar al Bistriței - ing. Ovidiu Teodor Crețu în tandem - victorios cu directorul Casei de Cultură, a Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” din Bistrița - prof.dr. Dorel Cosma. La Bistrița 25 de ani de la Revoluție n-au trecut degeaba !

Și de fapt - faptele și mai puțin cuvintele ocazionale contează. Iată că avem o Bistrița europeană - în haine arhitecturale și urbanistice noi, europene - un Nou Palat al Culturii, un Nou Prieten Parc, o Nouă Pădure a Elevilor - Schullewald, Pasaje medievale remodernizate, sensuri giratorii și parcări moderne, fluente, campusuri școlare - ”Liviu Rebreanu” și ”Andrei Mureșanu” - remodernizate, un oraș curat și ordonat, bine administrat și admirat pentru acestea - de grupurile de turiști - admirând din Turnul cu Ceas - acționat electric - al Bisericii Evanghelice - o altă realizare a edililor bistrițeni - Panorama Vieții și al Timpurilor cu Generații de Bistrițeni - al străvechiului
Oraș Bistrița - cu pași siguri și tinerești - mergând spre vârsta de 1000 de ani!

Alexandru Cristian Miloș