ULTIMELE PREGĂTIRI PENTRU FESTIVALUL INTERNAŢIONAL "NUNTA ZAMFIREI"!

Inapoi la stiri

ULTIMELE PREGĂTIRI PENTRU FESTIVALUL INTERNAŢIONAL

Bistriţa este plină de viaţă în aceste zile deoarece începe unul dintre cele mai mari festivaluri de folclor din ţară şi din lume, Festivalul Internaţional de Folclor “Nunta Zamfirei”.

Încă de dimineaţă meşteşugari din diferite părţi ale ţării au ocupat Pietonalul Liviu Rebreanu cu standurile lor pline de obiecte artizanale care de care mai frumoase, unice şi autentice.

Pentru a evita aglomeraţia  acum 2 zile în faţa noului sediu a Centrului Cultural Municipal “George Coşbuc” a fost amenajată o scenă mică unde spectatorii bistriţeni vor putea interacţiona cu ansamblurile folclorice din străinătate prin dans, muzică şi voie bună. Chiar în această seară la ora 18:00 formaţiile din Israel, Mexic, Germania şi Belarus vor învăţa bistriţenii doritori, dansuri specifice ţării pe care o reprezintă.

Scena mare de pe pietonal este gata amenajată specific unei nunţi şi îşi aşteaptă mirii şi invitaţii sâmbătă, 27 iulie ora 20:00.

Nunta Zamfirei a început încă de astăzi, ora 11:00, cu animaţie prin diferite punte ale oraşului, bistriţenii fiind uimiţi de frumuseţea costumelor şi talentul dansatoriilor din Israel, Mexic, Germania şi Belarus.

 

Gabriel Mihăese