EPISCOPUL MACARIE, BINECUVÂNTARE LA BISTRIȚA

Inapoi la stiri

EPISCOPUL MACARIE, BINECUVÂNTARE LA BISTRIȚA

Episcopul Macarie al Europei de Nord, originar din Spermezeu, a fost prezent duminică, la Sfânta Liturghie care a fost săvârşită la Biserica Protopopiatului Ortodox Bistriţa. Părintele protopop Alexandru Vidican, alături de preoţii parohi Nicolae Feier şi Vasile Beni, dar şi sute de credincioşi bistriţeni să au participat la întâlnirea cu Preasfinţitul Macarie.
Cu prilejul vizitei sale în municipiul Bistrița, Preasfințitul Macarie le-a adresat credincioșilor un cuvânt duhovnicesc, în care a vorbit despre a doua venire a Mântuitorului Hristos, explicând și cum pot creștinii moșteni viața veșnică. Părintele protopop al Bistriței, Alexandru Vidican, i-a mulțumit Preasfinției sale pentru că a ales să revină pe meleagurile bistrițene, dar și pentru activitatea bogată pe care o desfășoară pentru românii stabiliți în Suedia, Danemarca şi Norvegia.
În cadrul vizitei sale în municipiul Bistrița, Preasfințitul Macarie a vizitat miercuri, și penitenciarul din oraș, unde a susţinut o cateheză, iar duminică seara a fost la Biserica din Piaţa Ruşilor, păstorită de părintele Arghil Vlaşin, unde a săvârşit Taina Sfântului Maslu.

SURSA: Răsunetul.ro