PACE, DRAGOSTE ŞI PRIETENIE LA NUNTA ZAMFIREI !

Inapoi la stiri

PACE, DRAGOSTE ŞI PRIETENIE LA NUNTA ZAMFIREI !

Timp de patru zile oraşul nostru  a fost în plină sărbătoare. Oaspeţi de seamă veniţi din lumea întreagă au sărbătorit alături de bistriţeni „Nunta Zamfirei”. Muzica, dansul şi voia buna au fost ingredientele principale ale ediţiei cu numărul XVIII din cadrul renumitului festival internaţional.

„Şi a mai trecut o ediţie ...”,  acestea au fost cuvintele pline de melancolie rostite în spatele scenei la finalul spectacolului în cea de-a patra zi de festival, atunci când majoritatea bistriţenilor priveau cu drag spre cer la artificiile ce anunţau sfârşitul nunţii Zamfirei.

 În aplauzele spectatorilor, artiştii veniţi din diferite colţuri ale lumii se îmbrăţişau şi se felicitau între ei, unii cu lacrimi în ochi că s-a terminat, alţii fericiţi că au avut ocazia să lege noi prietenii.

Au fost patru zile frumoase de sărbătoare în care invitaţii noştri din Mexic, Argentina, Belarus, Israel, Germania, Ungaria, Turcia, Croaţia, Algeria, Polonia, Italia, şi-au dat mâna, s-au îmbrăţişat, au făcut schimb de numere de telefon şi adrese de email, au făcut poze, mai exact spus s-au legat prietenii frumoase între popoare. Şi acesta a fost şi unul din scopurile principale ale acestui festival de mare amploare. Cu mândrie o putem spune că s-a şi îndeplinit, mulţi dintre ei exprimându-şi dorinţa de a mai rămâne măcar o zi în plus la Bistriţa, deoarece totul a trecut mult prea repede.

Organizatorii din acest an, Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi Uniunea Europeană şi Extraeuropeană de Folclor I.G.F mulţumesc încă o dată miilor de spectatori care au fost alături seară de seară la festivalul nostru, aplaudându-i şi admirându-i pe musafirii noştri, demonstrând astfel că susţin şi iubesc folclorul internaţional.

 

Doris Gîţa