GIOCONDA FOREVER

Inapoi la stiri

GIOCONDA FOREVER

Zona Sugălete din Bistrița este un spațiu binecuvantat de Dumnezeu și frecventat de artiștii dornici să realizeze lucrări nemaivăzute care să le consolideze soclul viitoarelor busturi.

Așa se face că Lucian Dobârtă preumblându-se pe acolo în căutarea Gloriei, sora lui, l-a întâlnit ca din întâmplare, dar deloc întâmplător pe Leonardo da Vinci, însoțit de o damă tânără care i s-a părut tare cunoscută. Leonardo și Lucian s-au oprit să povestească, la fel ca doi buni prieteni și primul i-a prezentat-o pe însoțitoarea lui care s-a recomandat simplu  dar cu un surâs enigmatic Mona Lisa. Aceasta a adăugat păstrând același zâmbet, poți să-mi spui și Gioconda, prietenii știu de ce... Întors home fără a-și întâlni gloria și pe Gloria, Lucian, devenit LuciD, s-a apucat așa cum l-a îndemnat inspirația și apoi transpirația  să o "prelucreze" fotoGRAFIC din imaginație pe Mona Lisa, zisă și Gioconda, care i s-a părut că l-a privit nițel de sus și oblic... și în acest caz prietenii fiind cei care știau de ce. Și dă-i și dă-i (mereu prietenii știind de ce...) s-a născut astfel o expoziție de mai mare dragul prin inventivitate, imaginație la purtător și un zâmbet mic în colțul gurii... toți știu de ce, încă un semn că suntem în preajma unui alt artist care cunoaște valoarea lucrului bine făcut. Plecând din Bistrița, Leonardo și-a lăsat-o pe Mona Lisa lui Lucian (doar ei știu de ce…)                      

Rămasă pe mâini bune , forever mereu…  Gioconda lui LuciD ne zâmbește mai de sus, mai oblic, mai de oriunde, mai oricând, ca și originalul… mereu forever. GIOCONDA FOREVER,  vorba latinului bistrițean .

P.S.  Să adăugăm faptul că Lucian o caută pe Gloria în continuare... gloria îl caută pe LuciD, iar Leonardo nu are nimic împotrivă. Fără doar și poate... prietenii știu de ce.

                                                                                                                                                              CORNEL UDREA