FESTIVALUL DE SATIRĂ ȘI UMOR ”MĂRUL DE AUR”, VINERI ȘI SÂMBĂTĂ LA BISTRIȚA

Inapoi la stiri

FESTIVALUL DE SATIRĂ ȘI UMOR ”MĂRUL DE AUR”, VINERI ȘI SÂMBĂTĂ LA BISTRIȚA

Festivalul de satiră și umor "Mărul de Aur" are loc anul acesta la jumătatea lunii mai, și este organizat de Primaria Municipiului Bistrița ,Centrul Cultural Municipal "George Coșbuc" Bistrița, Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița, în colaborare cu: Uniunea Epigramiștilor din România, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură și Asociația Umoriștilor Bistrițeni.

Vineri 22 mai, de la ora 10:13, la Casa de Cultură a Sindicatelor are loc jurizarea concursurilor de creaţie literară şi grafică satirică. afis marul de aur 2015

De la ora 17:13, în Teatrul de vară este programată deschiderea festivalului, urmată de vernisajul Salonului internaţional de grafică satirică ”Mărul de aur 2015” (în prezenţa autorului, celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s), premierea laureaţilor concursului de grafică satirică şi lansarea volumului de cronici rimate ”Baronul umorului… pe şleau” de Alexandru Misiuga.

În aceeaşi zi, la Galeriile ”Casa cu lei” are loc vernisajul expoziţiei ”O(u)mor istoric” de Gabriel Rusu (Tg. Mureş).

Sâmbătă 23 mai, de la ora 10:13, la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă va fi dezbaterea ”Cu seriozitate… despre umor”. Nu vor lipsi concursul ad-hoc de epigrame pe rime date, recompensat cu diplome de consolare şi premii specifice Staţiunii Pomicole: ghirlande cu mere, esenţă de mere şi saci cu mere. Totul se va încheia cu o agapă epigramistică cu esenţă de mere şi gogoşi a la Platon.

Festivitatea de premiere a laureaţilor concursului de creaţie literară începe la ora 17.13 în Teatrul de vară. Urmează recitalul laureaţilor ediţiei 2015 (”Epigramisiunea”), ”7, 8, 9… Grupul Vouă”, şi un recital de muzică folk cu Magdalena Puşcaş.