CARAVANA FOLCLORICĂ I.G.F. A AJUNS IN SPANIA - OURENSE

Inapoi la stiri

CARAVANA FOLCLORICĂ I.G.F. A AJUNS IN SPANIA - OURENSE

După un drum de câteva ore, Caravana Folclorică I.G.F. s-a mutat din Portugalia - Braga, în Spania Ourense.

Ourense în limba galiciană, sau Orense în limba spaniolă, este un oraș în nord-vestul Spaniei, situat pe malurile râului Minho (Miño). Ourense este situat pe drumul istoric Ruta de la Plata - Calea Aurului - ce leagă sudul de vestul peninsulei Iberice și a fost folosit de pelerinii ce mergeau spre Santiago de Compostela.

Ieri seară, 22 Iunie 2015, a avut loc un minunat spectacol realizat de către artiștii prezenți în Caravana Folclorică, artiști ce reprezintă un număr impresionant de țări Europene: Spania, Portugalia, Serbia, Bulgaria, Croația, România, Israel, Belarus, Lituania.

În prezența unui minunat și călduros public - vorbim totuși de o țară latină - Caravana a mutat preț de câteva ore capitala folclorică mondială în Spania. Și de această dată, ca și în Portugalia, dl. Antonio Vinas Mira – preşedintele Federaţiei de folclor din Galiţia şi vicepreşedinte I.G.F. -  s-a ocupat pentru ca toate lucrurile să se desfășoare în condiții foarte bune, fiind și în calitate de organizator dar și ca prezentator al evenimentului, reușind să întrețină o atmosferă fierbinte, astfel că publicul a savurat fiecare moment oferit de către minunații artiști prezenți.

Astăzi, 23 iunie, membrii Caravanei vor fi primiți de către oficialitățile impresionantului oraș Ourense, unde va avea loc o recepție oficială.

Din Spania, artiștii vor continua deplasarea și vor ajunge și în alte țări de pe continentul european, prima pe listă fiind Franța - Voiron, loc în care Caravana va poposi preț de câteva zile, în țara modei și a parfumului.