Eminescu a fost omagiat de scriitorii de la „Conexiuni”

Inapoi la stiri

Eminescu a fost omagiat de scriitorii de la „Conexiuni”

Întâlnirea scriitorilor de la Societatea „Conexiuni” a Centrului Municipal de Cultură „George Coşbuc” a avut loc la Galeriile de Artă Tradiţională „Casa cu Lei” şi a fost prilejuită de ziua de 15 iunie 2015.
Programul a cuprins trei puncte şi a fost moderat de prof. Elena M. Cîmpan, preşedinta Societăţii Scriitorilor Bistriţeni.
La primul punct, prof. Elena M. Cîmpan a prezentat în termeni elogioşi noul roman „Blues politic” al scriitorului Daniel Sidor, Profesor la Liceul Sanitar Bistriţa, urmând apoi, la punctul doi, o lectură publică a unei eleve debutante la „Conexiuni”, de la secţia de filologie a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, unde le are ca îndrumătoare pe prof. Elena M. Cîmpan şi prof. Eugenia Zegrean.
Este vorba de Andreea Ferencz, care a surprins, în mod onorabil, asistenţa cu lectura unui grupaj de poezii originale. Au mai fost prezenţi Menuţ Maximinian, Victor Ştir, Gheorghe Mizgan şi elevi de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.
La punctul al treilea – Simpozionul „Poetul în oglindă” – s-a dorit omagierea geniului românilor în poezie – Mihai Eminescu – la scurgerea a 126 ani de la trecerea sa în eternitate.
Au opinat la acest colocviu eminescian scriitorii de la „Conexiuni”: Alexandru Cristian Miloş, Victoria Fătu Nalaţiu, prof. Pompei Ştefănescu, prof. Rodica Fercana şi, bineînţeles, moderatoarea, prof. Elena M. Cîmpan.
Scriitorii de la Societatea „Conexiuni” l-au omagiat cu demnitate şi consideraţie spirituală pe Eminescu.

Al. C. Miloş