ORCHESTRA ”VALAHIA” DIN GIURIGIU ÎN CONCERT EXTRAORDINAR LA BISTRITZER OKTOBERFEST - 2015

Inapoi la stiri

ORCHESTRA ”VALAHIA” DIN GIURIGIU ÎN CONCERT EXTRAORDINAR LA BISTRITZER OKTOBERFEST - 2015

Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”, vă invită Sâmbătă ora 19:00  și Duminică ora 17:00 - 3 și 4 octombrie - la un Concert Extraordinar susținut de orchestra ”Valahia” din Giurgiu.

Spectacolul, care va avea loc la ”Teatrul de Vară”, va fi susținut de artiștii orchestrei de suflători ”Valahia” a Centrului Cultural ”Ion Vinea”.

În anul 2003, Consiliul Local Giurgiu și Primăria Giurgiu prin Centrul Cultural Local “Ion Vinea” au dorit să reânvie o mai veche și frumoasă tradiție a concertelor de promenadă în Giurgiu. În acest sens a fost înființată Orchestra de Suflători “Valahia” fondată și condusă de domnul profesor Virgil Pețanca. Într-un timp relativ scurt, Valahia a reușit să se impună și să câștige respect, fiind cotată la această oră ca una dintre cele mai valoroase orchestre de acest gen din țară. Orchestra – avînd o structură flexibilă care-i permite abordarea repertoriului și a spațiului de concert în funcție de nevoile comunității – a participat la multe festivaluri naționale și internaționale, la diverse manifestări locale, a susținut numeroase concerte în țară și peste hotare în Polonia, Ungaria, Bulgaria, Olanda.