ZIUA HOLOCAUSTULUI, MARCATĂ DE OFICIALITĂŢI, LA BISTRIŢA

Inapoi la stiri

ZIUA HOLOCAUSTULUI, MARCATĂ DE OFICIALITĂŢI, LA BISTRIŢA

Un eveniment de o sensibilitate aparte şi o importanţă istorică deosebită a fost organizat de Comunitatea Evreilor din Bistriţa-Năsăud şi Primăria Municipiului Bistriţa, printr-un ceremonial de comemorare a Zilei Holocaustului în România, în data de 09 octombrie a.c.
Un deosebit ceremonial a avut loc la „Monumentul Deportaţilor”, din faţa Sinagogii Bistriţa, la care au participat Fredi Deac – preşedintele Comunităţii Evreilor din Bistriţa, prefectul judeţului – Ioan Ţintean, subprefectul, vicepreşedinte C.J. B-N, parlamentari, viceprimarul Bistriţei, invitaţi şi evrei care mai trăiesc în Bistriţa, mass-media etc.
Despre holocaust şi atrocităţile comise împotriva evreilor au vorbit, cu exemplificări, Fredi Deac – preşedintele Comunităţii Evreilor din Bistriţa, care a transmis şi mesajul preşedintelui Comunităţii Evreilor din România, urmat de prefectul Ioan Ţintean, care a prezentat soarta deportării evreilor din judeţul nostru de către fascişti şi hortişti, propunând şi păstrându-se un moment de reculegere în memoria celor ucişi mişeleşte în lagărele de deportare.
În finalul activităţii au fost depuse coroane de flori la „Monumentul Deportaţilor” din partea Comunităţii Evreilor din Bistriţa şi a autorităţii publice locale şi judeţene.
O manifestare necesară pentru a reîmprospăta memoria omenirii ca acest fenomen să nu se mai repete niciodată.

IOAN LAZAR