REUNIREA GRUPULUI ECOUL ŞI CONCERTE EXTRAORDINARE NICU ALIFANTIS & ZAN, DUCU BERTZI & FRIENDS ŞI DORU STĂNCULESCU & SORIN MINGHIAT LA BISTRIŢA FOLK

Inapoi la stiri

REUNIREA GRUPULUI ECOUL ŞI CONCERTE EXTRAORDINARE NICU ALIFANTIS & ZAN, DUCU BERTZI & FRIENDS ŞI DORU STĂNCULESCU & SORIN MINGHIAT LA BISTRIŢA FOLK

Asociaţia Culturală România din inima mea Bistriţa

Eveniment: Reunirea grupului ECOUL şi concerte extraordinare
NICU ALIFANTIS & ZAN, DUCU BERTZI & FRIENDS şi
DORU STĂNCULESCU & SORIN MINGHIAT la
“Festivalul concurs pentru tineret BISTRIŢA FOLK 2015”
Şi îi aştept pe tinerii talentaţi să încânte publicul în concursul festivalului

Cea de a XIV - a ediţie a Festivalului concurs pentru tineret BISTRIŢA FOLK se va desfăşura în perioada 13 – 14 noiembrie la “Teatrul de vară”din Bistriţa. Festivalul va avea două secţiuni distincte - una de concurs şi una de recitaluri.

Evenimentele ediţiei a XIV – a a festivalului BISTRIŢA FOLK sânt reprezentate de reunirea grupului ECOUL, în formula Sorina Bloj & Magda Puşkas, pentru un recital extraordinar şi prezenţa în premieră a lui Nicu Alifantis împreună cu trupa “Zan”, la BISTRIŢA FOLK. Pentru prima dată va concerta la BISTRIŢA FOLK împreună cu noua sa formulă instrumentală şi cantautorul Ducu Bertzi, capul de afiş al celei de a doua seri. Corola evenimentelor artistice propuse de ediţia actuală a festivalului este întregită de prezenţa lui Doru Stănculescu împreună cu Sorin Minghiat în cea de a doua seară de recitaluri. Vor mai susţine recitaluri la BISTRIŢA FOLK 2015 Vali Şerban&Florin Săsărman, Alexandra Sidor şi Vasile Bancea.

O premieră va fi şi lansarea cărţii de interviuri “TAIFAS CU MENESTRELI” realizată de Florin Săsărman şi Vali Şerban, aflată în curs de apariţie la Editura Şcoala Ardeleană din Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc în deschiderea primei seri a festivalului.
De asemenea, în deschiderea celei de a doua seri, vor fi lansate şi cărţile Vali Şerban - “ISTORIA UNUI VIS”, editura Eikon 2014 şi Cornel Costea – “Vocile Inimii - o istorie subiectivă a Radioului public românesc", Editura Karuna 2015.

Aşa cum s-a anunţat deja, concursul de compoziţie şi interpretare se adresează tinerilor cu vârsta până la 30 de ani, care nu au câştigat Marele Premiu al festivalului la precedentele 5 ediţii. Concurenţii vor prezenta două piese muzicale, compoziţii proprii sau prelucrări. Premiul întâi va fi de 1 500 lei, iar totalul premiilor se va ridica la peste 4 000 lei. Regulamentul festivalului BISTRIŢA FOLK 2015 şi formularul de înscriere sunt disponibile pe site - ul www.ccm-bistrita.ro, termenul limită de înscriere a concurenţilor fiind 7 noiembrie. Juriul secţiunii concurs va fi compus din oameni de specialitate, implicaţi în fenomenul folk românesc.

Festivalul concurs pentru tineret BISTRIŢA FOLK este organizat de Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi de Asociaţia Culturală România din inima mea Bistriţa (ASCRIM), cu sprijinul Primăriei Bistriţa şi al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa – Năsăud.

Florin Săsărman, preşedinte executiv ASCRIM