ANIVERSAREA TEATRULUI DE PĂPUȘI ”A. MISIUGA”. LA MULȚI ANI PENTRU CEI 60 DE ANI DE ACTIVITATE !

Inapoi la stiri

ANIVERSAREA TEATRULUI DE PĂPUȘI ”A. MISIUGA”. LA MULȚI ANI PENTRU CEI 60 DE ANI DE ACTIVITATE  !

Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” a organizat, în acest weekend, la Sinagoga din Bistriţa un eveniment aniversar deosebit, 60 de ani de la înființarea Teatrului pentru copii și tineret ”Alexandru Misiuga”, în trecut ”Nichipercea”. Printre invitații prezenți la acest eveniment s-au numărat, pe lângă directorul Centrul Cultural ”G. Coșbuc” – prof.dr. Dorel Cosma – și primarul Municipiului Bistrița – ing. Ovidiu Teodor Crețu – și foști și actuali componenţi ai trupei coordonate de doamna Cornelia Apostol, cea care este instructor, regizor, actor și scenarist.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Prof.Dr. Dorel Cosma, managerul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, care a ținut să păstreze - împreună cu toți invitații prezenți la eveniment - un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Paris de acum câteva zile.

Prof.Dr. Dorel Cosma a mai subliniat că ”marcăm 60 de ani de teatru de păpuşi pentru copii şi tineret, dar nu numai. Tineri şi vârstnici au realizat de-a lungul timpului momente de mare valoare artistică. În urmă cu 60 de ani, un grup inimos de bistriţeni a decis să pună bazele unei trupe de teatru de păpuşi şi poate nu ştiau atunci că această trupă va avea o stagiune permanentă şi va câştiga mii şi mii de spectatori. Atunci când membrul fondator al trupei – baronul Alexandru Misiuga s-a stins din viaţă – formaţia se afla într-un turneu în Italia. În semn de omagiu, la întoarcere, trupa de teatru şi-a schimbat numele din Nichipercea în „Alexandru Misiuga”, el însuşi un deosebit creator şi realizator de măşti.” În finalul discursului, directorul Centrului Cultural a înmânat membrilor trupei de teatru diplome de excelenţă şi trofee aniversare.

Invitat la cuvânt a fost și Primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Creţu care a spus că „este un moment important, 60 de ani de la înfiinţarea Teatrului de păpuşi. Am fost la spectacolul de debut, se întâmpla în 1955, parcă nici nu ne vine să credem că au trecut atâţia ani, şi ce vremuri erau, încă nu eram redresaţi după război, România mai plătea dări Uniunii Sovietice.... Au încercat să ne înfrumuseţeze viaţa – mai ales celor mici, căci lor se adresa în mod direct această trupă…” primarul orașului a oferit Teatrului simbolul excelenţei în Bistriţa – struţul - „de 600 de ani prezent pe stema oraşului nostru. Vă doresc şi vouă să împliniţi o asemenea frumoasă vârstăa mai remarcat Ovidiu Creţu.

Pe scenă a fost prezentată publicului şi cea mai recentă achiziţie, sosită tocmai din Germania, păpușa ”Corneluța” – o copie în miniatură, foarte reușită, a coordonatoarei trupei de teatru – Cornelia Apostol.

Prietenii şi admiratorii trupei de teatru, prezenți la eveniment, s-au putut bucura de un film documentar şi au luat parte la o reprezentaţie de excepție a trupei actuale, coordonată de Cornelia Apostol.