”AMOR ÎN FARMACIE”, VINERI 27 NOIEMBRIE, LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ

Inapoi la stiri

”AMOR ÎN FARMACIE”, VINERI 27 NOIEMBRIE, LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ

Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” Bistriţa organizează în perioada 26 – 29 noiembrie, Festivalul internaţional de teatru şi literatură ”Liviu Rebreanu”, aflat la ediţia a XI-a.

Vineri, 27 noiembrie de la ora 18:00 la Sinagoga din Bistrița, va avea loc un deosebit spectacol jucat de actorii Teatrului Național din București.

”Amor în Farmacie” - o adaptare după Eugene Labiche - devenită piesa anului 2014 în Germania, după ce s-a jucat de nenumărate ori la cererea publicului în Heidelberg, Frankfurt, Stuttgart, Gasteig şi Augsburg.

Publicul este invitat la un spectacol de mare rafinament, o comedie-farsă, de clasicul francez Eugene Labiche, abil maestru al qui-pro-quo-urilor şi răsturnărilor de situaţii comice, totodată un acid critic al moravurilor.

Un farmacist de provincie terorizat de o soţie aprigă şi geloasă, în cârdăşie cu colocatarul său, domnul doctor  X, cu nevasta tânără şi atrăgătoare, cu o miraculoasă miere purgativ ( ....).

Sosirea intempestivă din Canada a fostului pretendent la mâna soţiei doctorului, îndepărtat prin delaţiuni de către actualul soţ, produce o sarabandă de încurcături, de situaţii comice neprevăzute, pe care publicul le descoperă şi le savurează cu plăcere.

 Regia: Dan Tudor cu actorii Teatrului Național Din București;

Distribuția: Anca Ţurcaşiu, Andrei Duban, Liliana Pană, Dragoş Ionescu, Dan Tudor.