FESTIVALUL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ ”LIVIU REBREANU” EDIȚIA A XI-A, A DEBUTAT CU SUCCES !

Inapoi la stiri

FESTIVALUL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ ”LIVIU REBREANU” EDIȚIA A XI-A, A DEBUTAT CU SUCCES !

Ediţia a- XI-a a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”, a debutat astăzi 26 Noiembrie, printr-o expoziție de caricatură semnată de graficianului Marian Avramescu, fratele cunoscutului poet  Lucian Avramescu.

În deschiderea evenimentului, ajuns deja la cea de-a XI-a ediție, directorului Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Prof. Dr. Dorel Cosma a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în organizarea acestui important festival internațional de teatru și literatură - actori, regizori și trupe de teatru de prestigiu la nivel naţional şi internaţional. Câștigând an de an în consistență și calitate, Bistrița a reușit să aducă în faţa publicului, an de an, piese din repertoriul clasic şi contemporan oferind un contact permanent cu pulsul teatral românesc.

În acest an, debutul festivalului a aparținut graficianului Marian Avramescu, care a venit în fața publicului bistrițean cu o deosebită expoziție de caricatură ce cuprinde atât scriitori români celebri, precum Liviu Rebreanu, George Coșbuc, Nichita Stănescu, Mircea Eliade și mulți alții, precum și Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură.

Programul Festivalului Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu” continuă astăzi de la ora 18:00 la Sinagoga din Bistrița cu o memorabilă piesă de teatru „ŢIGANIADA”, ce este un spectacol muzical, care face referire la personajele pitoreşti ale lui Ioan Budai-Deleanu, ce primesc în dar de la Vlad Ţepes un sat numit Spateni, unde îşi pot construi o ţară a lor. În schimb, ei trebuie să apere ţara de turci. Călătoria lor spre Spateni este presărată de evenimente, întâlniri interesante, muzică, dans şi umor. Romica, frumoasa şatrei, Parpanghel cel vesel şi curajos, Cucavel cel şmecher dar plin de haz, Brandusa cea pricepută la farmece, sunt câteva dintre personajele care vor umple de râsete şi bucurie sala teatrului. Personajele sunt interpretate cu multă măiestrie de artişti consacraţi ai Teatrul Muzical Galaţi.