MUZICA MILITARĂ, LA 47 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE

Inapoi la stiri

MUZICA MILITARĂ, LA 47 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE

În municipiul Bistrița, a avut loc concertul “Pe aripile muzicii de fanfară” oferit de Formaţiunea Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa cu prilejul aniversării a 47 de ani de la înfiinţare.
Au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean,Emil Radu MOLDOVAN, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor CREŢU, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Iulian BERDILĂ, reprezentanţi ai sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională , cadre militare din unităţile garnizoanei Bistriţa, invitaţi.
Formaţiunea Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa este compusă din 29 de instrumentişti şi are în palmares participarea la diferite festivaluri şi concursuri interne şi internaţionale, unde a fost întotdeauna la înălţimea aşteptărilor, dovadă fiind premiile obţinute pentru profesionalismul de care au dat şi dau dovadă în continuare.
Sub bagheta dirijorului muzicii militare, plutonier adjutant Bogdan BEJINARIU, au fost interpretate piese muzicale din repertoriul naţional şi internaţional care au încântat asistenţa, fiind aplaudaţi la scenă deschisă pentru calitatea repertoriului, dăruire şi profesionalism.
Cuvantul de deschidere a fost rostit de către domnul Emil Radu Moldovan, iar în încheiere primarul municipiului, domnul Ovidiu Teodor CREŢU, împreună cu colonelul Iulian BERDILĂ au felicitat și au adus sincere mulțumiri protagoniștilor pentru prestaţia de excepţie şi totodată le-au urat succes în activităţile viitoare.
"Împreună cu Primarul Municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu și cu zeci de iubitori ai muzicii de fanfară am participat la Concertul aniversar „Pe aripile muzicii de fanfară”, organizat cu ocazia împlinirii a 47 de ani de la înființarea Muzicii Militare a Garnizoanei Bistrița! Îi mulțumesc domnului Colonel Iulian Berdilă, Comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” pentru invitația de a participa la sărbătorirea celor care sunt ”sarea și piperul” manifestărilor militare din județul nostru! I-am urmărit cu mare admirație și mândrie într-un documentar realizat de HBO România, în care s-a vorbit despre unul dintre cele mai îndrăznețe și originale spectacole din lume: Electric Marching Band. Acesta a reprezentat o fuziune între o trupă rock (Byron), o fanfară militară și corul Excelsior, format din elevii Liceului „Tudor Jarda”. Le urez un călduros ”La mulți ani” tuturor membrilor Muzicii Militare a Garnizoanei Bistrița și noi proiecte la fel de inedite pentru publicul din România!" spune preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu MOLDOVAN.

SURSA: Răsunetul.ro