CULTURA BISTRIŢEANĂ APRECIATĂ DE ARTIŞTI ADEVĂRAŢI I

Inapoi la stiri

CULTURA BISTRIŢEANĂ APRECIATĂ DE ARTIŞTI ADEVĂRAŢI  I

 

Cunosc Bistriţa de multă vreme şi am avut aici parte de un public pregătit şi civilizat, cum nu au multe oraşe cu sau fără teatru. Festivalul de teatru unde am fost invitat m-a uimit pentru că a întrecut prin participare alte manifestări simandicoase. Dorel Cosma ştie ce trebuie făcut, are acolo o echipă foarte bună dar şi o sală de teatru minunată.

Florin Piersic

 

Din 2006 colaborez cu Centrul Cultural Municipal „ George Coşbuc” din Bistriţa. Am preluat cele mai importante manifestări iniţiate de conducerea acestui important lăcaş de cultură.

            Împreună cu specialiştii de la Centrul Cultural şi formaţiile care activează aici am organizat spectacole folclorice la care au participat formaţii din tot judeţul.

            Pe lângă manifestările mari mai sus enumerate în anul 2015 împreună cu dl. Prof.dr. Dorel Cosma, directorul acestui Centru de  cultură am organizat în premieră Festivalul valorilor culturale româneşti, la care au participat peste 50 de tineri, formaţii instrumentale şi formaţii de dansuri din tot judeţul Bistriţa- Năsăud. Calitatea de excepţie a activităţilor organizate de Centrul municipal de cultură din Bistriţa a impresionat publicul postului nostru de televiziune atât din ţară cât şi din străinătate.

Emilia Bubulac, realizator TV 

 

La Centrul Cultural Municipal din Bistriţa am găsit ceea ce în alte oraşe cu pretenţii nu am întâlnit: profesionalism şi foarte multă dragoste pentru teatru.

Draga Olteanu Matei

 

Ideea, tot mai frecvent vehiculată, de a înfiinţa un teatru profesionist la Bistriţa, cred că trebuie să se materializeze cât mai curând.

Vă asigur de tot sprijinul meu, de actor, de participant la multe manifestări culturale pe care le-a găzduit Bistriţa, şi mai ales Centrul Cultural Municipal, unde Dorel Cosma este şi a dovedit un lucru, manager deosebit.

Dorel Vişan

 

În patria lui Coşbuc şi Rebreanu, în oraşul Bistriţa unde cultura şi artele au o vechime istorică recunoscută, un teatru profesionist nu va aduce altceva decât un plus de energie şi educaţie. Am jucat pe scena Casei de Cultură şi publicul de acolo m-a uimit şi m-a bucurat foarte mult, fiindcă este educat şi priceput. În nebunia asta politică şi socială naşterea unui edificiu teatral profesionist înseamnă o speranţă extraordinară nu numai pentru bistriţeni. Sunt sigură că multe voci din ţară, actori, regizori, scriitori se alătură acestei iniţiative şi doresc să-şi exprime totala adeziune la idee şi dorinţa de a colabora cu acest teatru profesionist. Este un act de curaj cultural şi de înţelepciune, nu irosiţi acest prilej. Cu toată dragostea sunt alături de voi, dragă Dorel Cosma şi Cornel Udrea. Ştiu că această idee vă aparţine şi vă cunosc ca luptători.

Adriana Trandafir

 

Legăturile mele culturale şi artistice cu Bistriţa datează din 1970 şi până azi, trecând prin diverse forme de colaborare ( festivaluri, lansări de carte etc.), vârful de dialog cultural reprezentându-l Festivalul Naţional de Teatru Profesionist, care şi-a consumat recent cea de-a zecea ediţie, un succes remarcabil, prin diversitatea spectacolelor prezentate şi calitatea interpretării actoriceşti.

Cornel Udrea