DISTRACȚIE, CONCURSURI, PREMII, EXPOZIȚIE, WORKSHOP ȘI FILM ROMANTIC DE VALENTINE'SDAY LA CASA CU LEI

Inapoi la stiri

DISTRACȚIE, CONCURSURI, PREMII, EXPOZIȚIE, WORKSHOP ȘI FILM ROMANTIC DE VALENTINE'SDAY LA CASA CU LEI

Valentine's Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie. Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine's Day este cunoscută simplu drept Sfântul Valentine și este sărbătorită ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentine's day”. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. România a început să sărbătorească și Valentine's Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții.

Ziua îndrăgostiților a fost marcată, duminică, și la ”Casa cu Lei” - Bistrița, tinerii prezenți având ocazia să participe la câteva concursuri specifice zilei de 14 februarie, la un workshop de confecționare a lumânărilor în formă de inimioare, o expoziție intitulată ”Gioconda Forever – Metaforisme vizuale” by Lucian Dobârtă, iar la final, cei care nu au fost prea grăbiți să ajungă la ”Valentinul/a” lor, au avut ocazia de a viziona și filmul romantic ”Valentine`s Day”. 

Concurenții curajoși au avut parte și de câteva premii, cuplul cu cea mai frumoasă declarație de dragoste fiind recompensat cu o cină romantică, iar dansatorii cei mai haioși și fetele cele mai îndrăznețe au primit din partea organizatorilor lumânări în formă de inimioare, trandafiri roșii, ciocolată și șampanie. 

Mickey și Minnie, cel mai iubit cuplu din lumea Disney, au fost și ei prezenți printre tineri, oferindu-le tuturor momente de dans și animație. 

Este frumos să fii îndrăgostit. Lumea devine mai bună iar iubirea îți dă aripi să te înalți tot mai sus. Ursuleți cu inimioară, flori, bomboane, tort cu jeleu de fructe roșii, cină la restaurant, lumânări în formă de inimă - pot fi o idee de cadou, iar pentru cei care nu au apucat să se sărbătorească în această zi, nici o problemă, vine 24 februarie - Dragobete.

Doris Gîța