CULTURA BISTRIŢEANĂ APRECIATĂ DE SCRIITORI DE PRETUTINDENI

Inapoi la stiri

CULTURA BISTRIŢEANĂ APRECIATĂ DE SCRIITORI DE PRETUTINDENI

Municipiul Bistrița a intrat (și) în istoria diasporei româno-americane de acum trei ani de când am început pregătirile pentru organizarea simpozionului anual „Zilele Lumină Lină / Gracious Light” în acest loc de autentică tradiție, cultură și spiritualitate românească. Piatra de temelie a succesului desăvârșit al acestui eveniment, și omul căruia i se cuvin mulțumirile de rigoare, este Prof. Dr. Dorel Cosma, Directorul Centrului Cultural Municipal ,,George Coșbuc’’ din Bistrița; evident, echipa de oameni devotați pe care o conduce trebuie inclusă în această considerație.

Mulțumesc pe această cale scriitorului Dorel Cosma și  Centrului Cultural Bistrița pentru diploma de excelență acordată revistei prietene Lumină Lină  din New York și imi exprim speranța că în curând, distinsa echipă bistrițeană pe care am invitat-o în Statele Unite, va ajunge în marele oraș american să promoveze valorile noastre tradiționale și să înflăcăreze inimile românilor de aici așa cum a făcut-o în multe alte țări. 

 

Cu prietenie,

 Pr. Prof. Univ. Dr.Theodor Damian,

Președintele filialei americane a Academiei Oamenilor de Știință din România

Președintele Institutului Român de Teologie și Spiritualitate Ortodoxă, New York

Directorul revistei Lumină Lină /Gracious Light și al Cenaclului literar „M. Eminescu”, New York

 Printre aceștia din urmă, care au cu ce să se mândrească de activitatea lor deosebit de intensă, susținută, rodnică, spirituală, formatoare de caractere, educativă și de îmbogățire a sufletului și a spiritului se numără Centrul Cultural Municipal ,,George Coșbuc’’ din Bistrița, fără exagerare unicul din România, care timp de 356 de zile activează necontenit în domeniul culturii și al artei, atât în țară, cât și în străinătate. Este impresionant să-i cunoști și apoi să ajungi să lucrezi cu membrii lui în cadrul diverselor proiecte, care, în mod firesc, se conturează imediat.

 

Muguraş Maria Petrescu,

Consilier Cultural al revistei ,,Lumină Lină / Gracious Light’’ – New York, SUA

Redactor-şef Adjunct al revistei ,,Destine Literare’’ – Montreal, Canada,

Jurnalist cultural, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România


Ce pot să spun ca o concluzie finală este că particip pentru a treia oară la acest Festival şi de fiecare dată vin aici convinsă că voi fi martoră la momente înălţătoare, alese cu grijă şi profesionalism de către organizatori şi care, în diversitatea lor, dau culoare şi inedit acestui eveniment cultural; că de fiecare dată,  voi cunoaşte oameni de cultură noi, iubitori de frumos, creatori de înaltă ţinută.

Mariana Pândaru Bârgău –scriitoare, Deva

Simfoniile bistriţene începute timid, au avut nevoie de un ,,compozitor” să le pună pe portativul înaltei note a diapazonului:LA MAJOR. Apoi, de un dirijor şi bineînţeles de ,,interpreţi”. Ei, bine! Compozitorul şi dirijorul a fost găsit în persoana eminentului  profesor dr. Dorel Cosma, iar interpreţii în admirabilul colectiv al Centrului cultural bistriţean, care an de an au ,,vornicit” aceste manifestări cu gust, inteligent, cu multă prietenie şi o amabilitate de invidiat.

 

VIRGIL ŞERBU CISTEIANU- scriitor, Alba Iulia