GERMANII AU CONSTRUIT MAȘINA CE FUNCȚIONEAZĂ CU APĂ SĂRATĂ

Inapoi la stiri

GERMANII AU CONSTRUIT MAȘINA CE FUNCȚIONEAZĂ CU APĂ SĂRATĂ

Germanii au creat un automobil electric alimentat cu apă sărată. El are patru motoare electrice și este foarte rapid, cu o economie destul de dulce de combustibil pentru o mașină sport. Lăsaţi Bugatti acasă și opriţi pe plajă pentru realimentare.

Anunţul recent că Quant e-Sportlimousine, care este un automobil alimentat cu apă sărată, a fost certificat pentru utilizarea pe drumurile europene este un semn mare către cartelurile petrolului că pierd războiul energiei. De la începutul anilor 1900, cartelurile petrolului, care sunt controlate de către familiile Bush și Rockefeller în principal, au hărţuit și chiar asasinat în tăcere inventatori de dispozitive ce functionau cu energie alternativă, care reprezintau o ameninţare la adresa cartelurilor petrolului. Unul dintre cei mai mari inventatori ai energiilor alternative care a fost deasemenea redus la tăcere a fost Nikola Tesla (a se vedea articolele din blog).

Spre deosebire de mașinile tradiţionale, care ruleaza pe benzină, Quant e- Sportlimousine rulează cu un sistem celular de putere cu flux de electrolit creat de NanoFlowcell și are capacitatea de a genera uimitoarea putere de 920 CP (cai putere) sau 680 kW.

Această mașină alimentată cu apă sărată poate atinge 100 km/h în 2.8 secunde și are o viteză maximă de 350 km/h. Quant e-Sportlimousine este construită de compania germană Quant.

Tehnologia pe celule flux de electrolit exista de zeci de ani, dar nu a fost implementată până de curând, când anumiţi producători de autoturisme și-au dat acordul de a începe construirea de mașini cu propulsia pe acest tip de ,,tehnologie celulară cu flux de electrolit”.

Mașina primește această putere imensă prin această tehnologie, care este o parte a tehnologiei NanoFlowcell. Sistemul funcţionează într-un mod similar cu o pilă de combustie cu hidrogen, cu excepţia faptului că apa sărată este folosită pentru stocarea de energie.

În particular, două lichide cu săruri metalice, care acţionează ca electrolit, sunt combinate în așa fel încât reacţia electrochimică să aibă loc. După aceea, motoarele electrice folosesc această reacţie pentru a genera electricitate, care este apoi stocată și distribuită de niște super-condensatori.

Eficienţa acestui sistem ajunge la 80%, deoarece mașina nu are aproape nicio piesă în mișcare în ea, iar căldura reziduală produsă este nesemnificativă în comparaţie cu mașinile alimentate de baterii litiu-ion.

Acest tip de tehnologie alternativă de energie va face în cele din urmă benzina caducă, deoarece cu ajutorul tehnologiei celulare cu flux de electrolit pentru mașini electrice este mult mai eficientă și mult mai curată decât folosind benzina.

Tehnologiile energetice alternative, cum ar fi sistemul celular cu flux de electrolit, vor deveni de masă pe moment ce noua paradigmă apare. Aceste tipuri de tehnologii energetice alternative vor ajuta la rezolvarea "crizei energetice" și vor da startul unei noi ere, în care putem trăi fără griji prin a avea acces la energie ieftină și curata.