SORIN TĂNASE, VASILE MORARU ȘI VALENTINA FĂTU PĂTRAȘCU, LA GALA ”MĂRUL DE AUR” 2016

Inapoi la stiri

SORIN TĂNASE, VASILE MORARU ȘI VALENTINA FĂTU PĂTRAȘCU, LA GALA ”MĂRUL DE AUR” 2016

Sâmbătă, la Palatul Culturii, a avut loc Gala Umorului festivalului „Mărul de Aur”, dedicată secțiunii de interpretare, care a adus pe scenă interpreți individuali și grupuri. Recitalul „Astăzi minte-mă frumos”, al actorilor Vasile Moraru și Valentina Fătu-Pătrașcu, a prezentat ,,năravuri” fierbinți din societatea românească și UE, eroina unei secțiuni fiind chiar cancelarul Germaniei, Angela Merkel. În continuare, Ioan Sorin Tănase a susținut recital „De la o anecdotă la alta”, foarte bine primit de public. Notă aparte a făcut recitalul marelui actor Dorel Vișan, interesat de soarta poporului nostru în această perioadă dizolvantă. 
Gala Umorului a avut loc după festivitatea de premiere a câştigătorilor ediţiei din acest an a „Mărului de Aur”.

Premiile „Mărul de Aur” 2016

Juriul Festivalului internațional de satiră și umor ,,Mărul de Aur”, Secţiunea creaţie literară, a acordat următoarele premii: la secţiunea proză scurtă, fabulă - Premiul I, Florin Alexandru din Făgăraş; Premiul II, Petru Ioan Gârda din Cluj-Napoca; Premiul III, Lică Pavel din Bucureşti. S-au acordat și menţiunile: Corneliu Zeană (din Bucureşti), Claudiu Șimonati (Geogiu) și Lucian Perța (Vișeul de Sus). La subsecţiunea epigramă - Premiul I, Ioan Moraru din Galaţi; Premiul II, Nicolae Ursei din Râmnicu-Vâlcea; Premiul III, Ioan Ruse din Săcele; Premiul III, Nicolae Bunduri din Braşov. Menţiuni: Dorel Gaftone din Botoşani, Daniel Țucăionuț din Medgidia, Teodor Groza Delacodru din Voivodina. La subsecţiunea volume publicate: Ion Tița Călin din Constanţa, pentru volumul „Ţara în care nu mai e nimic de furat”; Ion Diviza și Petru Ioan Gârda, din Chişinău și Cluj-Napoca, pentru volumul „Luaţi-i de pe mine, că-l... UMOR”; Mihai Sălcuțan din Buzău, pentru volumul „Cumpăna vieţii”; Florin Rotaru din Buzău, pentru volumul „Umor la rotisor”. Mențiuni: Vasile Larco din Iaşi, pentru volumul „Oameni... ca lumea”, Lucian Perța din Vişeu de Sus, pentru volumul „Noua parodie nouă”; Gavril Moisa și Nică Janet din Cluj-Napoca, pentru volumul „Întâlnirea la vârf de săgeată”; Ion Diodoriev din Chişinău, pentru volumul „În oglinda vieţii îi vedem pe alţii”; Condurat Pleșca din Chişinău, pentru volumul „Arde-i-aş”; Gheorghe Mizgan din Bistriţa, pentru volumul „Ocheanul de catifea”.

Secţiunea de interpretare a umorului: Grupuri satirice - Premiul I Grupului satiric „Flori Dumitrene”, comuna Dumitra, Premiul II Grupului satiric al Căminului Cultural din Macea; Premiul III Trupei „Cortina” a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” din Dobreta Turnu Severin. Premiul special „Livada umorului” - Grupului „BISS-2012” Sibiu; Premiul special al juriului - Grupului satiric „Cucuruz mălai de toamnă!” din Jibou. La secțiunea Interpreţi individuali - Premiul I – Mălina Morar (Grupul satiric „Bacteria H”); Premiul II – Constantin Tiron, Câmpulung Moldovenesc, Premiul III – Florin Alexandru, Făgăraş. 
Secţiunea grafică satirică - Premii de excelentă pentru Gabriel Bratu din Craiova, Octavian Bour din Cluj-Napoca, Konstantin Grosu din Voivodina. Premiile speciale ale festivalului le-au revenit lui Doru Axinte din Tulcea, Liviu Stănilă din Deva și Pavel Constantin din Focşani. Menţiuni: Nicolae Ioniță din Ploieşti, Nicoleta Ionescu din Olteniţa și Ovidiu Boartă Ambrozie-BOA din Suceava.

Victor Știr