DESTINUL, CA UN CĂMĂTAR. LICITAȚIE ÎN BENEFICIUL UNOR BISTRIȚENI CARE PLĂTESC O ”DOBÂNDĂ” TERIBILĂ PENTRU PRIVILEGIUL DE A EXISTA

Inapoi la stiri

DESTINUL, CA UN CĂMĂTAR. LICITAȚIE ÎN BENEFICIUL UNOR BISTRIȚENI CARE PLĂTESC O ”DOBÂNDĂ” TERIBILĂ PENTRU PRIVILEGIUL DE A EXISTA

La hotelul „Diana” a avut loc sâmbătă, începând cu ora 18.30, o licitaţie caritabilă, organizată de Asociația ,,Mereu Împreună”, coordonată de Iulia Ionela Dragu şi având susţinerea Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” şi a Protopopiatului Ortodox Bistriţa. 
După cum a comunicat Iulia Ionela Dragu, obiectivul principal al fundaţiei este ridicarea unei case de copii, licitaţia fiind doar una dintr-un şir de activităţi desfăşurate în ţară şi în Germania. Nu este atât de important să fie foarte multă lume, a spus Dragu, ci faptul că oamenii sunt împreună şi se doreşte rezolvarea a patru cazuri din Bistriţa-Năsăud de acută necesitate.
Este vorba despre un bărbat de 72 de ani, văduv, care îşi creşte fiica de 44 ani, diagnosticată cu atrofie optică, infecţie urinară cronică şi semi-pareză dreaptă, femeia fiind imobilizată şi nevăzătoare. Nevoie de ajutor are şi un băiat de 15 ani, nevăzător, care trăieşte împreună cu mama sa, cu deficienţe psihice, într-o casă cu o cameră insalubră, fără curent, minorul rămânând orfan de tată, după ce părintele, de asemenea nevăzător, a căzut într-un pârâu într-o iarnă, iar corpul i-a fost găsit după circa trei luni. Într-o situaţie dificilă se află şi o proaspătă mămică cu handicap auditiv, care îşi doreşte să îşi audă copilul plângând, pensia de handicap şi salariul minim câştigat de soţul acesteia fiind insuficiente traiului zilnic, astfel că a-şi cumpăra un aparat auditiv îi este imposibil fără ajutor. Ultimul caz din Bistriţa-Năsăud luat în grijă de Asociația „Mereu Împreună” este cel al unei alte mămici, de 34 de ani, diagnosticată cu cancer mamar, care îşi creşte singură, dintr-o pensie, băiatul de 10 ani, diagnosticat, la rândul lui, cu ADHD şi astm. Femeii i s-au descoperit metastaze osoase şi la ficat, fiind nevoită să meargă săptămânal în Cluj-Napoca, pentru chimioterapie.
Pentru aceştia, au fost scoase la licitaţie picturi de Ştefan Popa Popa's, Marcel Lupşe, Lucian Dobârtă, tricoul marelui nostru campion Tiberiu Uşeriu, artefacte de Teodor Danciu, tricoul lui Gavrilă Balint, fotografii de Ovidiu Lazăr, cărţile scriitorului Gheorghe Mizgan. Organizatoarea a informat despre susţinerea obţinută din partea marii sportive Gabriela Szabo şi a altor personalităţi. 
Momentele artistice au fost susţinute, cu muzică italiană, de grupul „Brio Sonores” (Chişinău), câștigători la „Românii au Talent”, de asemenea, de un trio de caffe-concert din Suceava şi de grupul de solişti vocali de la ,,Cununa de pe Someş”, format din Mărioara Sigartău, Raul Turda şi Cristina Turcu Preda, alături de care, Mariana Harosa şi Daniel Raţiu din Beclean, în frumoase costume populare. 
Dintre participanţi îi amintim pe protopopul ortodox al Bistriţei, Alexandru Vidican, deputaţii Doina Pană (PSD) şi Stelian Dolha (PNL), directorul Centrului Cultural Municipal ,,George Coşbuc”, prof.dr. Dorel Cosma, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din Bistriţa, Iacob Pop, patronul complexului hotelier „Diana”, Ionel Rus, şi alţii.
Au prezentat foarte plăcut evenimentul actorul Andrei Duban şi Doris Gâţa, referent al Centrului Cultural Municipal. 

Victor Știr