EDIȚIA A XVI-A A MAIALULUI BISTRIȚEAN MAGHIAR - PARADĂ, COLORATURĂ, MUZICĂ ȘI DANSURI TRADIȚIONALE IAR ÎN FINAL UN CONCERT POP-ROCK

Inapoi la stiri

EDIȚIA A XVI-A A MAIALULUI BISTRIȚEAN MAGHIAR - PARADĂ, COLORATURĂ, MUZICĂ ȘI DANSURI TRADIȚIONALE IAR ÎN FINAL UN CONCERT POP-ROCK

Prima zi a maialului bistrițean maghiar, a debutat sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 16:00 cu o paradă a formațiilor artistice prezente la manifestarea dedicată atât persoanelor de etnie maghiară cât și bistrițenilor. Ediția din acest an a reușit să aducă în fața publicului formații de dansuri maghiare din diferite colțuri ale țării. Deschiderea oficială a aparținut viceprimarului, George Avram - cel care a ținut să felicite organizatorii pentru acțiunea în desfășurare dar totodată a dorit să reamintească că Bistrița este un oraș multicultural unde supraviețuiesc în liniște și armonie sași, romi, români și unguri.

După binecuvântarea primită din partea preoților prezenți la acțiune au mai luat cuvântul subprefectul Terente Ciui, directorul CCM - Dorel Cosma, consilierul municipal UDMR Antal Attila, primarul din Kétegyháza, Istvan Maria. Au fost intonate imnurile României, Ungariei și Europei după care programul artistic a început cu formația de dansuri maghiare din Ungaria. Au evoluat pe scenă și formațiile de dansuri maghiare din Malin, Harghita, Mureș, Bihor, care au reușit să încânte publicul prezent cu dansuri și cântece tradiționale maghiare din diferite zone ale țării. Spectacolul s-a încheiat cu un concert pop-rock susținut de formația "Vecker" din Târgu-Mureș.

Duminică, 24 Aprilie, începând cu ora 14:00 vă invităm în Pădurea ”Schulerwald” pentru a lua parte la binecunoscutul concurs ”Cel mai bun gulaș” și de ce nu să și gustați din preparatele pregătite special pentru bistrițeni. În această zi programul artistic va fi susținut de Ansamblul folcloric ”Kalaris”- Ketegyhaza, Ungaria, Ansamblul folcloric ”Vadrozsa”-Bistrița, Fanfara ”Armonia Forte Fortissimo” Bistrița, iar seara se va încheia cu un concert pop-rock susținut de formația ”TITAN”- Reghin. 

Doris Gița