TITLUL DE "CEL MAI BUN GULAȘ" A FOST CÂȘTIGAT DE MEMBRII ECHIPEI "NIȘTE ȚĂRANI"

Inapoi la stiri

TITLUL DE

Duminică, 24 aprilie, în cadrul maialului bistrițean maghiar a avut loc în Pădurea Schullerwald binecunoscutul concurs de gătit gulaș. În concurs au fost înscrise 20 de echipe din Bistrița, din județ dar și din Ketegyhaza - Ungaria, fiecare echipa primind din partea municipalității pavilioane și de asemenea lemnele de foc și cele două ingrediente de bază: carnea și cartofii. 

Vremea a ținut cu participanții, însă înainte de jurizare câțiva stropi de ploaie nu i-au iertat nici pe bistrițenii prezenți pentru degustare dar nici pe concurenții care deja pregăteau bucatele pentru comisia de jurizare.

În cele patru ore de gătit, atmosfera a fost întreținută de Ansamblul folcloric ”Kalaris”- Ketegyhaza, Ungaria, Ansamblul folcloric ”Vadrozsa”-Bistrița și Fanfara ”Armonia Forte Fortissimo” Bistrița.  

Concursul a fost câștigat de echipa "Niște țărani", echipă venită din Dej pentru acest concurs. Pe locul al doilea s-a clasat echipa "Pompierii" iar pe locul trei s-a clasat echipa "Pop Mircea și prietenii". Cele trei echipe au fost desemnate finaliste de un juriu condus de primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul George Avram și doamna insp. școlar gen., Camelia Tabără. Locurile 1, 2 şi 3 s-au tras apoi la sorţi de niște copilasi aflați printre spectatori.

Seara s-a încheiat cu un concert pop-rock susținut de formația ”TITAN”- Reghin. 

Doris Gița