CONCERT EXTRAORDINAR ÎN ZI DE SĂRBĂTOARE LA BISTRIȚA

Inapoi la stiri

CONCERT EXTRAORDINAR ÎN ZI DE SĂRBĂTOARE LA BISTRIȚA

Ieri, la Palatul Culturii, publicul bistritean s-a bucurat de concertul extraordinar pe care Orchestra Operei Romane din Craiova l-a oferit in zi de sarbatoare.
Dupa concert, Florin Ormenisan, ne-a povestit despre frumosul dar de Pasti pe care Orchestra Operei Romane din Craiova l-a facut publicului bistritean. “Ne-am dorit sa iesim din repertoriul clasic cu care i–am obisnuit pe bistriteni si sa propunem o varietate, un colaj format din opera si opereta si speram ca a fost o surpriza placuta”. Tenorul a fost acompaniat de cele doua soprane Renata Vari si Cristina Oltean, care s-au remarcat prin vocile de un ton calm si desavarsit, o agilitate extrema si un timbru cald si placut.
 Florin Ormenisan ne-a destainuit si cateva detalii importante legate de spectacol: ” Exista detalii vitale care  sustin tot ansamblul. Doar o orchestra completa poate sa sustina ceea ce a scris compozitorul, iar efortul pe care-l fac artistii de a se deplasa de la o distanta asa de mare nu i-a impiedicat sa aiba o prestatie impecabila si sa transmita publicului emotia bucuriei de a canta din suflet”. 
Si putem spune ca au reusit. Jocul artistilor a fost unul dinamic, au creat personaje multiple si au sustinut partituri complexe din operele: ” Rigoletto” si “Traviata” de Giuseppe Verdi, “Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti,  ” Contesa Mariza” si “Silvia” de Emmerich Kalman, “Vaduva vesela”, acestea fiind doar cateva dintre titlurile importante cu care artistii Operei Romane din Craiova ne-au incantat.
Florin Ormenisan a dorit sa transmita un mesaj pentru iubitorii de muzica clasica si le-a facut o invitatie in avans la spectacolul de opera  Rigoletto, care se va desfasura pe scena Palatului Culturii in data de 21 mai. Va fi un spectacol complet cu scenografie, décor si costume de epoca.  
Asadar va asteptam sa ne bucuram impreuna de cat mai multe spectacole.
Camelia Rus