CONCERTUL DE BOBOTEAZĂ DE LA PALATUL CULTURII BISTRIȚA A ADUS ATMOSFERA DE PE MARILE SCENE ALE LUMII!

Inapoi la stiri

CONCERTUL DE BOBOTEAZĂ DE LA PALATUL CULTURII BISTRIȚA A ADUS ATMOSFERA DE PE MARILE SCENE ALE LUMII!

Primăria Municipiului Bistrița și Palatul Culturii Bistrița au organizat, conform tradiției, un eveniment deosebit menit să marcheze într-o atmosferă de sărbătoare începutul noului an 2017 !
Concertul extraordinar de Bobotează, cu Orchestra Operei Brașov, s-a derulat cu casa de bilete închisă încă dinainte cu 3 zile, când s-au epuizat toate biletele.
Soliștii: Diana Țugui – soprană, Florin Ormenișan – tenor, Eugen Raita – tenor, alături de orchestra dirijată de Alexandru Ilie, au adus pe scena Palatului Culturii Bistrița atmosfera de sărbătoare din marile capitale muzicale, cu lucrări de Strauss, Puccini, Rossini, Brahms, Dvorak, Gounod, Donizetti, Offenbach, Leoncavallo și Franz Lehar.
În mesajul de deschidere, prof.dr. Dorel Cosma, managerul instituţiei gazdă, a transmis mesajul artiştilor la început de an, invitând pe bistriţeni să fie prezenţi la toate manifestările din acest an.
Primarul Ovidiu Creţu a declarat: „Vom viziona un Concert de Bobotează și nu Concert de Anul Nou, pentru că suntem la înălțime un pic mai mare decât Viena și să nu concurăm cu concertul de Anul Nou de acolo. Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă, așa că după Crăciunul îmbelșugat și Revelionul cu concert și artificii, avem concertul de Bobotează cu muzică minunată, de familia Strauss, un concert apoteotic cu care încheiem sărbătorile de iarnă”. O veste bună pentru bistriţeni este megaconcertul liric din miezul Târgului Mare, când tenorul internaţional Ștefan Pop va veni acasă cu invitaţii lui într-o manifestare cu cele susținute de Andre Rieu.
Alături de bistriţeni au asistat la concert şi au închinat un pahar de şampanie prefectul Ovidiu Frenț, deputatul Doina Pană primarul Bistriței, Teodor Ovidiu Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Țintean și viceprimarii Cristian Niculae și Gelu Muthi.