JURNAL DE LA PARIS: CULOARE ȘI POEZIE

Inapoi la stiri

JURNAL DE LA PARIS: CULOARE ȘI POEZIE

A treia zi la Paris a consituit pentru scriitorii bistrițeni Dorel Cosma, Elena M. Cîmpan, Menuț Maximinian și Victoria Fătu Nalațiu întâlnirea cu atmosferă românească pariziană la Casa Doina, locul unde decorul este încărcat de tradiții și mărturii ale trecerii personalităților românești prin zonă, unde ospitalitatea este la înălțimea așteptărilor. 
Sărbătorind centenarul caruselului, din Parcul Turnului de Triumf, Asociația Artiștilor și Poeților Francofoni a organizat un moment de teatru și poezie, unde actori și poeți au recitat și cântat poezii cunoscute din istoria literaturii franceze, având ca motto un fragment din Appolinnaire: " Sur le pont d'Avignon, coule la Seine, et nos amours...".
Poeții bistrițeni au fost invitați să citească din creațiile proprii, în aplauzele spectatorilor care se opreau să asculte versul care aduce liniște încântare, bucurie. Tot aici a fost prezent ambasadorul UNESCO la Paris, M. Khamliene Nhouyvanisvong, cu care au fost stabilite relații de prietenie, în vederea desfășurării unor proiecte și la Bistrița. 
Clubul Artelor din Paris-Madelaine a găzduit expoziția internațională de artă contemporană și de texte literare "Meditation Lumière", în programul căreia Joel Conte i-a prezentat pe poeții români cu activitatea lor din dorința de a continua schimbul cultural și pe viitor.
Expoziția a continuat cu un spectacol susținut de nume cunoscute ale culturii parisiene, poetul Dominique Joye, chitaristul Bernard Tranchant și omul de radio Francois Fournet, într-un dialog al artelor din zilele noastre.