”TAKE, IANKE ȘI CADÎR”, PE 13 MARTIE LA BISTRIȚA

Inapoi la stiri

”TAKE, IANKE ȘI CADÎR”,  PE 13 MARTIE LA BISTRIȚA

Celebra comedie "Take, Ianke și Cadîr" de Victor Ion Popa poate fi vazută luni, 13 Martie 2017, începand cu ora 19.00 pe scena Palatului Culturii Bistrița ! 
Timp de 2h și 30 min publicul este invitat să redescopere o capodoperă a teatrului românesc, acum în noua și excelenta interpretare a unei echipe de actori clujeni, să râdă la replici celebre și să se bucure de răsturnările surprinzătoare de situație, să plângă la finalul cu happy-end și să reconsidere ideea de Comunitate Europeană, imaginația aici de autor ca un model românesc de multiculturalitate, poate singurul viabil în lumea de azi. Și dacă acest model social - prin imperfecțiunile asumate - generează comedia, partea de melodramă necesară unui contrapunct artistic eficient vine - cum altfel - dintr-o surprinzătoare și foarte liberă reinterpretare a poveștii din "Romeo și Julieta" - dar... trebuie să vezi ca să o crezi!

În distribuție: Emanuel Petran (Take), Bacioiu Petre (Ianke), Ginuc Crisan (Cadîr), Bogdan Bob Radulescu (Ionel), Alexandra Tarce (Ana), Radu Largeanu (Ițic), Elena Ivanca (Safta) și Gigi Iordache (Strul).
Pret bilet: 25 lei 

Costume și decor: Hurghis Ana / Regia Chris Nedeea


Spectacol produs de ”Mario Dance Atelier". 

Take, Ianke și Cadîr este o piesă de teatru în trei acte de Victor Ion Popa. Premiera a avut loc în 1932 la Teatrul Maria Ventura . O comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi aducând în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile inter-etnice dintre un român, un evreu şi un turc. O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste. Atmosfera de calm, replicile antologice pline de umor, prieteniile legate între localnicii cu religie, cultură şi tradiţii diferite l-au inspirat pe dramaturg. Simplitatea şi bonomia românului Take, flecăreala plină de umor şi şiretenia lui Ianke, dar şi înţelepciunea şi bunătatea turcului Cadîr sunt surprinse de autor cu multă inspiraţie.  Spectacolul a avut zeci de montări pe toate scenele teatrelor din ţară în ultimele opt decenii şi publicul continuă să fie fascinat de cei trei eroi. 

Vă invităm cu drag pe 13 martie la teatru !

Doris Cosma