ONIȚA MUREȘAN, ”DIN ATÂTE PRIMĂVERI” ...

Inapoi la stiri

ONIȚA MUREȘAN, ”DIN ATÂTE PRIMĂVERI” ...

Absolentă  a Academia de Artă "Ion Andreescu" Cluj-Napoca, secţia Pictură, clasa prof. dr. univ.  Ioan Aurel MUREŞAN şi dr. univ. Nicu MAN, ONIȚA MUREȘAN este un pictor matur cu o bogată experiență  artistică. Artista deține în palmares premii importante și are o listă lungă de manifestări la care a participat. Expoziții colective, festivaluri, saloane naționale și internaționale, dar mai ales expozițiile personale ca și cea aflată acum pe simezele Palatului Culturii Bistrița sunt cartea de vizită meritorie a artistei. Compozițiile florare de mari dimensiuni ne dezvăluie latura romantică, plină de sensibilitate a pictoriței. Copaci înfloriți, buchete de flori, pete mari de culoare pe care Onița Mureșan le metamorfozează cu un simț deosebit al proporției în ecrane ale trăirilor lăuntrice.

“Am o grădină de vis, acolo mă regăsesc mereu și este sursa mea inepuizabilă de subiecte. Anotimpuri, momente diferite ale zilei dau fecărui copac, plante și flori alte nuanțe, alte trăiri, vorbindu-mi într-un limbăj al culorilor în care mă regăsesc și pe care mă bucur de fiecare dată să-l povestesc pe pânzele mele.”

 Aceste cuvinte sincere le regăsim acum surprinse în tablourile din cea mai recentă expoziția personală a Oniței Mureșan ”Din atâte primăveri” deschisă în foaierul Palatului Culturii din Bistrița , care așteaptă cu gingășie să vă bucure privirea și umple sufletele de poezia culorii.

 

 

 

A consemnat Lucian Dobârtă_LuciD / 16/ 3/ 2017