CONCERT FOLCLORIC EXTRAORDINAR

Inapoi la stiri

CONCERT FOLCLORIC EXTRAORDINAR

Finalul de săptămână a înregistrat şi concertul folcloric extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric  “ Cununa de pe Someş” şi invitaţii săi. Sub conducerea muzicală a prof. Ioan Lazăr  soliştii “Cununii” au adus în scenă piese de voie bună care a plăcut bistriţenilor veniţi în număr mare la concert. Petre Petruse, Marioara Sigheartău, Cristina Livia Scurtu, Adina Băieşiu, Diana Rus, Anton Todică şi Flavia Vlaşin sunt soliştii care prin prestaţia lor au încântat publicul prezent. Dansurile, în coregrafia lui Teodor Puşcaş, au adus multă culoare în concert oferind suite atât din zona noastră dar şi din alte zone importante ale ţării. Au urmat invitaţi de marcă ai serii. Sava Negrean Brudaşcu s-a dovedit aceaşi remarcabilă artistă a României aducând cu ea piese remarcabile fredonate cu mare plăcere şi de publicul spectator.

Traian Jurchela a reuşit să încălzească atmosfera cu îndrăgitele piese bănăţene care n-au mai fost auzite la noi, în direct , de aproape 20 de ani.

A fost un concert de mare ţinută care demonstrează încă o dată profesionalismul   “Cununii de pe Someş” şi activitatea permanentă de stagiune pe care o realizează în ţară şi străinătate promovând numele şi renumele municipiului şi judeţului nostru.