CONCERTUL DE PAȘTE, CU CASA ÎNCHISĂ LA PALATUL CULTURII. ORCHESTRA OPEREI DIN BRAȘOV, APLAUDATĂ LA SCENĂ DESCHISĂ

Inapoi la stiri

CONCERTUL DE PAȘTE, CU CASA ÎNCHISĂ LA PALATUL CULTURII. ORCHESTRA OPEREI DIN BRAȘOV, APLAUDATĂ LA SCENĂ DESCHISĂ

A devenit, putem spune deja, o tradiţie ca de Sfintele Paşti, de Crăciun ori de Bobotează, Primăria municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii Bistriţa să organizeze, impecabil, concerte simfonice extraordinare.
În a treia zi de Paşte, în moderna şi eleganta sală de spectacole a Palatului Culturii, a avut loc Concertul Simfonic Extraordinar de Sfintele Paşti cu Orchestra Operei din Braşov. La pupitrul dirijoral, tânărul şi talentatul dirijor Alexandru Ilie, secondat de apreciaţii solişti Cristina Oltean şi Florin Ormenişan, bistriţean la origine.
Protagoniştii acestui megaspectacol simfonic au fost prezentaţi şi salutaţi de primarul european al Bistriţei, ing. Ovidiu Teodor Creţu şi de directorul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma.
Programul muzical a cuprins două părţi, în care o sală arhiplină de melomani bistriţeni au gustat, de Sfintele Paşti, şi din celebre lucrări muzicale semnate de nu mai puţini celebrii muzicieni, compozitori Verdi, Faure, J. S. Bach, Ch. Gouznod, Mascagni, Franck, Schubert, Stradella, Grieg, Gherase Dendrino, J. Strauss-fiul, Filaret Barbu, Bela Bartok, Tiberiu Brediceanu. Bizet, Donzetii.
Soliştii de marcă – Cristina Oltean şi Florin Ormenişan – au făcut faţă cu brio unui program muzical bogat şi divers, arii, duete, făcând din Bistriţa o Vienă mai mică!
Să remarcăm şi prestaţia profesionistă a valoroşilor instrumentişti din Orchestra Operei din Braşov, ce prin prestaţia lor muzicală au ridicat Concertul Simfonic de Sfintele Paşti la rang de sărbătoare muzicală.
Ropote de aplauze şi biss-uri au subliniat istoria muzicală a unei seri magice de Paşti, când la Palatul Culturii din Bistriţa luminile muzicii simfonice de o divină înălţare au concurat în strălucire cu stelele cerului.
Viva la Muzica!


Al. C. Miloş
Ioan Lazăr