”TRAFFIC STRINGS” ȘI ”BĂRBIERUL DIN SEVILLA” LA ”ZILELE OPEREI - CONSTANTIN PAVEL” 2017

Inapoi la stiri

”TRAFFIC STRINGS” ȘI ”BĂRBIERUL DIN SEVILLA” LA ”ZILELE OPEREI - CONSTANTIN PAVEL” 2017

Ediția din acest an a Zilelor Operei ”Constantin Pavel” a fost deschisă sâmbătă, la ora 19:00, la Palatul Culturii Bistrița, de către manager-ul instituției, prof.dr. Dorel Cosma, care a dorit să adreseze un cuvânt de bun venit publicului prezent.

Constantin Pavel - o personalitate cu un nivel excelent în organizarea activităților culturale, a avut o carieră europeană de tenor, după care s-a întors în țară și a fondat Opera Națională din Cluj-Napoca, în aceleași intenții nobile cu care a fost înființată și Universitatea Daciei Superioare din capitala Ardealului. Constantin Pavel era o personalitate atât de puternică, încât dădea tonul activităților atât în Opera Națională din Cluj, cât și în cea din București.

Manifestarea a debutat cu un recital de muzică clasică, susținut de muzicienii grupului ”Traffic Strings” din București. ”Traffic Strings” cântă cu emoţie şi virtuozitate, găsind expresia veritabilă fiecarui gen muzical pe care îl abordează. Folosind aranjamente muzicale inovatoare, dar fidele în seva compoziţilor originale, ”Traffic Strings” şi-au găsit un stil de interpretare unic și în același timp profund autentic. 

Acest grup muzical are câte ceva pentru fiecare, fie că e vorba de moştenirea muzicală a folclorului românesc, ori muzica lui Bach și Vivaldi sau folosind un cocktail de zgomote și ritmuri în concertele de Jazz , Tango și chiar Rock instrumental, ”Traffic Strings” transmite publicului o stare de bine contagioasă. 

De această dată membrii grupului ne-au încântat cu un program special de muzică clasică. Alături de ei, au urcat pe scenă soprana Adriana Gheorghișor și baritonul Constantin Alexandru, doi tineri extraordinari care au stârnit aplauzele publicului încă de la primele piese interpretate.

Duminică, 21 mai, de la ora 19:00 a avut loc spectacolul de operă ”Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, interpretat de orchestra și corul de bărbați ale operei din Brașov, dirijor Bogdan Botezatu, din distribuție făcând parte artiștii: Daniel Pop, București (Figaro), Diana Țugui, Cluj (Rosina), Florin Ormenișan, Craiova (Contele Almaviva), Ioan Cherata, Craiova (Bartolo), Daniel Mateianu, Iași (Don Basilio), Mihaela Popa, Craiova (Berta).  

Seara s-a încheiat cu ropote de aplauze, publicul iubitor de gen demonstrând a fi o gazdă extraordinară. 

Doris Cosma