CARAVANA IGF - EDIȚIA A V-A - OURENSE, SPANIA !

Inapoi la stiri

CARAVANA IGF - EDIȚIA A V-A - OURENSE, SPANIA !

Uniunea Mondială de Folclor IGF în colaborare cu Federația de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos” organizează în perioada 16-18 iunie ediția cu numărul V a Caravanei Folclorice. În acest sfârșit de săptămână în Ourense - Spania va avea loc întâlnirea tuturor soliștilor participanți la Caravana Folclorică 2017. Timp de 3 zile, reprezentanți din Cipru, Spania, Franța, Israel, Italia, România și Vietnam vor promova cântecul și portul popular din țările din care provin. Evenimentul, inițiat de președintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof.dr. Dorel Cosma, a prins contur acum patru ani, prin efortul a patru Federații Naționale de folclor: Rmânia, Italia, Franța și Spania. Prima ediție a festivalului de muzică populară a debutat în anul 2013, la Colibița, într-o atmosferă minunată, un peisaj de poveste, și iată că astăzi caravana a ajuns într-un alt colț de lume, mai exact în Ourense - Spania. Vicepreședintele IGF și președintele Federației de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos”, Jose Antonia Vinas Mira a lansat invitația tuturor federațiilor membre IGF încă din luna martie a acestui an, în ședința Biroului Executiv ce a avut loc în Paris. 

În acest an, România va fi reprezentată de Anamaria Marti și Ionela Toma Sanaploianu - soliste ale Ansamblului Profesionist ”Cununa de pe Someș” și laureate a mai multor festivaluri naționale de gen. 

Caravana se va încheia în data de 18 iunie cu un spectacol internațional de muzică și dans, la care va participa și președintele IGF, prof.Dr. Dorel Cosma, cel care le va înmâna artiștilor diplome și un mic simbol al festivalului în semn de mulțumire pentru efortul depus de a fi prezenți în acest an la eveniment. 

 

DORIS COSMA