SIMPOZION INTERNAȚIONAL LA PALATUL CULTURII

Inapoi la stiri

SIMPOZION INTERNAȚIONAL LA PALATUL CULTURII

    Zilele Marelui Târg al Bistriței oferă bistrițenilor și celor care se află în aceste zile ( 19 – 27 august 2017 ) în orașul- Poartă a Transilvaniei, așa cum a fost numit, numeroase prilejuri de a se întâlni cu arta, sub diferitele ei forme, dramatică, literară, folclorică, muzicală, gastronomică.

      De câțiva ani, la Palatul Culturii din Bistrița, se desfășoară, în cadrul programului amplu de manifestări, un Simpozion ce a devenit tradiție, prin participarea oamenilor de cultură apropiați de acest loc, cetățeni de onoare ai orașului, invitați din orașele înfrățite cu Bistrița, literati, istorici, din țară și din străinătate.

      Anul acesta, Simpozionul poartă numele ”Bistrița în direct cu turismul și cultura internațională” și se bucură de o prezență însemnată din partea țărilor Germania, Franța, Israel, Serbia și din orașe importante ale României, precum Cluj-Napoca, București, Iași, Satu – Mare, Sibiu.

      Tema este potrivită și bine aleasă, având în vedere numeroasele schimburi culturale, stabilite în ultimii ani, între scriitori de la Societatea Scriitorilor Bistrițeni ”Conexiuni” și colegi din USA, Canada, Turcia, Malaezia, prin călătorii ce au avut drept scop așezarea literaturii române într-un circuit de valori universale.

      Simpozionul va avea loc în data de 25 august 2017, cu începere de la ora 11.00, și se va desfășura la Palatul Culturii din Bistrița.

 

Elena M. Cîmpan