BUN VENIT, SCRIITORI!

Inapoi la stiri

BUN VENIT, SCRIITORI!

    Îmi place asemănarea scriitorilor cu păsările. Pornind de la zbor, de la înalt, de la aripi, de la un destin lăsat liber, în cât e cerul de mare și pământul de rotund, cu toate grijile, cu toate rosturile, văzute și nevăzute. Dacă în aceste zile, în care se simte toamna devreme, păsările se pregătesc să plece, care au de plecat, scriitorii se întorc, cei care au de se întors, și se pregătesc pentru cele mai frumoase întâmplări, petrecute odată cu anotimpul melancoliei, al frunzelor colorate, al sentimentelor multe, pe care numai merele, perele, prunele și strugurii, prin grădini, le mai întrec în bogăție.

      Un grup de scriitori, obișnuiți deja cu activitatea literară din Bistrița, au sosit la Palatul Culturii, pentru a participa la cele trei zile de literatură, găzduite în cadrul Marelui Târg al orașului. Este vorba despre Aurel Pop, Anca Sîrghie, Antonia Bodea, Mariana Pândaru- Bârgău, Daniela Gîf, Ioana Heidel, George V. Precup. Ei au fost  întâmpinați de Dorel Cosma, Zorin Diaconescu, Victor Știr, Al. Cristian Miloș, Ștefan Veșcari, Ana Zegrean, Marilena Toxin, Al. Dumitru Bar, Gheorghe Mizgan, Rodica Fercana. Împreună vor contribui la imaginea literară a Bistriței, prin activități ce pun în valoare literatura contemporană, în această parte ocrotită încă, prin timp,  de figurile lui Rebreanu, Coșbuc, Mureșanu.

      În debutul Programului, realizat de către Palatul Culturii, a avut loc un recital de versuri, pe Scena Mare a instituției, susținut de Dana Pancu, actriță la Teatrul Național din Târgu- Mureș, cu opere din Marin Sorescu, Octavian Paler, Ana Blandiana. Programul continuă în zilele ce urmează cu Promenada scriitorilor și Simpozionul internațional despre cultură și turism.

      Societatea Scriitorilor Bistrițeni ”Conexiuni” este pregătită să își primească oaspeții cu drag, cu căldura și seninul din fiecare carte nou apărută, cu reviste proaspete în care se aud ecouri tot mai clare din scriitorii de la Bistrița.

( Imaginea de grup de pe treptele Palatului este una deosebit de grăitoare…)

Elena M. Cîmpan