SCRIITORUL DOREL COSMA, ÎNTR-O ANTOLOGIE INTERNAȚIONALĂ, ÎN GERMANIA

Inapoi la stiri

SCRIITORUL DOREL COSMA, ÎNTR-O ANTOLOGIE INTERNAȚIONALĂ, ÎN GERMANIA

La Editura Verlag Expeditionen, din Germania, a apărut o antologie în care sunt prezenţi 37 de poeţi, atât din Europa, cât şi din India, Statele Unite sau Uruguay. Cartea, ajunsă zilele acestea la Palatul Culturii Bistriţa, este dedicată celor mai frumoase poezii despre vară şi a fost editată sub auspiciile UNESCO, după cum scrie în prefaţă Gino Leineweber, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din Germania.
În antologie este prezent bistriţeanul Dorel Cosma, cu poezia „Omul”, în română, dar şi în engleză, în traducerea lui Zorin Diaconescu, din care cităm: „Covârşitoarea durere/ Alunecă pe întunecatul cer/ Şi firul alb voalat/ Străpunge marea resemnării/ Suferinţa adâncă/ Cu degete crispate/ Spre înfiorătorul cui/ Ce carnea o străpunge”. Un poem tragic despre moarte şi înviere, inclus în antologie alături de alte zeci de poeme din întreaga lume. CV-ul ce însoţeşte poeziile creionează un portret al fiecărui scriitor în parte.
Iată că după apariţia în antologii din Malaezia, India, Dorel Cosma este prezent într-o antologie importantă la nivel internaţional, fiecare poet fiind inclus atât cu poezia în limba proprie, cât şi în engleză.
O altă surpriză se anunţă pentru scriitorul Dorel Cosma, din Singapore. Felicitări!