”BUTOIUL CU PULBERE” A EXPLODAT LA BISTRIȚA !

Inapoi la stiri

”BUTOIUL CU PULBERE” A EXPLODAT LA BISTRIȚA !

       Piesa dramaturgului macedonean Dejan Dukovski a fost adaptată cu succes la poveștile tragi-comice ale oamenilor din zona Maramureșului. Comedia și tragedia se împletesc într-o manieră epopeică, rezultând un spectacol fascinant, menit să ne tulbure și să ne trezească la realitate și la viață. Personajele sunt foarte bine conturate, jocul scenic fiind remarcabil și cameleonic. Caracteristicile bine definite ale fiecărui personaj sunt reliefate prin versatilitatea și forța interpretării.

       ,,Butoiul cu pulbere” suprinde umanitatea cinică, alienată, animată de o violență absurdă și care se exprimă printr-un limbaj frust, brutal. Nimic nu pare să justifice nebunia personajelor. Și, poate că, totuși, nebunia este singura armă de supraviețuire într-o lume aflată în derivă. Regizorul Marcel Țop propune un spectacol modern, în care scenele se succed alert, ca într-un carusel al violenței și în care accentele hiper-realiste alternează cu un umor negru extrem. Prezența obsesivă a muzicii maramureșene, interpretată live de celebrul rapsod popular Marinel Petreuș, reprezintă laimotivul care se mulează perfect pe situațiile, stările personajelor și pe momentele schimbărilor din spațiul scenic.

        Spectacolul ,,Butoiul cu pulbere” al Teatrului Municipal Baia Mare s-a jucat cu casa închisă, ridicând sala în picioare, care i-a răsplătit pe actori cu aplauze frenetice. Pe tot parcursul spectacolului, feedback-ul pozitiv al spectatorilor a fost prezent, aducându-și contribuția la un nivel energetic foarte ridicat al reprezentației de la Palatul Culturii.

AMELIA CREȚIU