DOREL COSMA, CU POEZIA LA PARIS

Inapoi la stiri

DOREL COSMA, CU POEZIA LA PARIS

Capitala Franţei găzduieşte un eveniment în cadrul căruia poezia este aşezată alături de pictură în cadrul unei expoziţii vernisate la celebrele galerii Thuillier.
România este reprezentată de poetul Dorel Cosma, care a fost prezent la Paris weekend-ul trecut la vernisaj, în compania artiştilor şi poeţilor întâlniţi sub semnul artei.
După cum stă scris şi pe afişul evenimentului, bistriţeanul a lansat şi volumul de versuri „Malul tăcerii”, ediţie româno-franceză, prezentat în termeni elogioşi de preşedintele Asociaţiei de Europoezie, scriitorul Joel Conte. Apoi, a urmat un recital de poezii în lectura în limba română a autorului şi în limba franceză a organizatorului evenimentului.
S-a vorbit despre activitatea Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”, despre evenimentele de la Palatul Culturii Bistriţa, precum şi de proiectele următoare care includ prezenţe bistriţene în Capitala Franţei, dar şi participarea scriitorilor francezi la Festivalul de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu” din noiembrie.
Tot acum a fost lansat şi un volum al Asociaţiei de Europoezie în care se vorbeşte şi de poezia bistriţeană.
În cadrul expoziţiei ce se află pe simezele din Paris, pot fi admirate şi lucrările pictoriţei Victoria Fătu Nalaţiu. Legăturile dintre Bistriţa şi Paris sunt vechi şi fructificate printr-o serie de proiecte furmoase.

MENUȚ MAXIMINIAN