DE ZIUA COPILULUI, COPIII DIN BISTRIȚA S-AU ÎNTÂLNIT CU DOUĂ PERSONAJE FABULOASE

Inapoi la stiri

DE ZIUA COPILULUI, COPIII DIN BISTRIȚA S-AU ÎNTÂLNIT CU DOUĂ PERSONAJE FABULOASE

Palatul Culturii din Bistriţa a găzduit, în pragul de Zilei Copilului, întâlnirea cu două personaje deosebite, Dibu şi Bea, din cartea scriitorului Radu Salvan, apărută la editura Charmides. În deschiderea evenimentului, managerul instituţiei gazdă, scriitorul Dorel Cosma, le-a vorbit copiilor despre importanţa lecturii în formarea personalităţii, invitându-i să fie şi de acum părtaşi la manifestările realizate de Societatea Scriitorilor Bistriţeni Conexiuni.
Interesantă a fost prezentarea cărţii, una atipică, elevii de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu fiind de această dată cei care şi-au exprimat opiniile critice, inclusiv prin citate aşezate pe planşe. După cum au povestit doamnele învăţătoare, a fost prima întâlnire a copiilor cu un scriitor, în sală fiind prezenţi şi scriitorii Olimpiu Nuşfelean, Zorin Diaconescu, Al.C. Miloş, Maria Blaga, Rodica Fercana, Ştefan Veşcari.
La finalul întâlnirii, toţi copiii au servit o prăjitură şi un suc şi s-au bucurat de acordarea de autografe din partea autorului.