CUNUNA DE PE SOMEŞ, LA FESTIVALUL CÂNTECULUI, JOCULUI ȘI PORTULUI DE PE CÎMPIE

Inapoi la stiri

CUNUNA DE PE SOMEŞ, LA FESTIVALUL CÂNTECULUI, JOCULUI ȘI PORTULUI DE PE CÎMPIE

Ansamblul Profesionist „Cununa de pe Someș” al Palatului Culturii Bistriţa ( manager dr. Dorel Cosma) a fost invitatul special din acest an al FESTIVALULUI CÂNTECULUI, JOCULUI ȘI PORTULUI DE PE CÎMPIE. Artiştii profesionişti au prezentat un tablou complex cu jocuri de pe Someş şi Şieu în coregrafia maestrului coregraf Teodor Puşcaş, iar în acompaniamentul orchestrei condusă de Alexandru Demeter cântecul a fost adus de Mărioara Sigheartău, Petre Petruse, Anton Todică, Cornelia Hoha, Florina Bălan şi Marian Predescu. Artiştii bistriţeni au fost aplaudaţi la scenă deschisă de către publicul din parcul comunei.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud în colaborare cu PRIMĂRIA ŞI CONSILIUL LOCAL SILIVAŞU DE CÎMPIE şi a ajuns la ediţia a 47-a.
Premergător spectacolului din parcul din centrul comunei Silivaşu de Cîmpie a fost o expoziție de icoane „Rugăciune în culoare” ( a expus Ana Molnar Sălăgean, fiică a comunei Silivașul de Câmpie, a prezentat Vasile Mureșan, pictor, sculptor, expert muzeograf). A urmat Parada portului popular românesc şi Spectacol folcloric cu Fanfara Militară a Garnizoanei Bistrița, Ansamblul „Dor de pe câmpie” - Silivașu de Cîmpie, Ansamblul Folcloric „Cununa grâului” Ocnița
Ansamblul Folcloric „Doina Sărmașului” Sărmaș, Ansamblul Folcloric „Dorul Frijului” Șieuț, Ansamblul Folcloric „Flori de pe Câmpie” Miceștii de Câmpie.
Invitați: Marcel AVRAM, Alina Ploae, Cornelia ARDELEAN ARCHIUDEAN.