”VÂRTELNIȚA FERMECATĂ” – O PREMIERĂ DEDICATĂ MICUȚILOR SPECTACTORI

Inapoi la stiri

”VÂRTELNIȚA FERMECATĂ” – O PREMIERĂ DEDICATĂ MICUȚILOR SPECTACTORI

Ediția cu numărul XIV a festivalului internațional de teatru și literatură ”Liviu Rebreanu” a debutat marți, 27 noiembrie 2018, ora 11:00 cu un spectacol de teatru dedicat în totalitate micuților spectatori. ”Vârtelnița fermecată”, adaptare după Frații Grimm în regia doamnei Cornelia Apostol, a fost piesa de teatru oferită în dar, tinerilor spectatori, de către membrii Teatrului pentru copii ”Alexandru Misiuga” Bistrița.

Popularitatea poveștilor culese de Frații Grimm a rămas intensă mult timp după dispariția lor fizică, până în zilele noastre. Acestea pot fi citite în mai mult de 100 de traduceri și au fost adaptate de cineaști precum Lotte Reniger și Walt Disney.

Una din poveștile Fraților Grimm este Vârtelnița Fermecată, unde dragostea mamei pentru copilul său depășește orice obstacol, în planul de răpire al copilului, de către piticul Spiriduș.

O poveste, în premieră la Bistrița, mai puțin cunoscută în rândul celor mici, prezentată cu profesionalism și mult drag de către membrii trupei de teatru pentru copii ”Alexandru Misiuga”, trupă ce face parte din departamentul Teatrul Profesionist de Proiecte ”Liviu Rebreanu” al Palatului Culturii din Bistrița. Repertoriul acestei trupe cuprinde 16 piese de teatru pentru copii (Albă ca Zăpada, Pinocchio, Motanul Încălțat, Punguța cu doi bani, Capra cu trei iezi etc.) Cu o activitate neîntreruptă de 63 de ani, în cadrul colectivului trupei, activează 14 actori-mânuitori de păpuși și marionete.

Din distribuția spectacolului ”Vârtelnița fermecată” au făcut parte:

Morarul : Adrian Pop; Fata morarului: Anamaria Stoica; Împăratul: Daniela Muscar (marionetă); Piticul: Cornelia Apostol (marionetă); Slujitori: Cornelia Vrășmaș, Mariana Râpan, Dănuț Buta; Alte roluri: Elena Pop, Florina Vlașin, Amaia Ignat, Iulia Becheș, Mihaela Toderici. 

Felicitări, Cornelia Apostol, felicitări actorilor păpuşari, mare parte dintre ei dascăli în şcolile din municipiu. 

 

Doris Cosma