40 DE NUMERE DE CONEXIUNI MAGAZIN

Inapoi la stiri

40 DE NUMERE DE CONEXIUNI MAGAZIN

În urmă cu mai bine de 15 ani, porneam un proiect menit să oglindească activităţile culturale ce se derulau în municipiul Bistriţa. În acel moment, pe piaţa media nu exista o revistă dedicată evenimentelor artistice ce se derulau în oraşul Imnului Naţional. Au trecut anii şi, iată-ne în faţa cititorilor cu numărul 40.
În ceas de primăvară sărbătorim acest moment printr-un număr de sărbătoare care oglindeşte activitatea de la Palatul Culturii Bistriţa. În tot acest timp, de la înfiinţarea revistei „Conexiuni Magazin”, până în momentul de faţă, instituţia care o editează a trecut prin mai multe etape, de la Casa de Cultură la Centru Cultural Municipal şi acum, la Palat al Culturii.
Putem sta cu fruntea sus în rândul instituţiilor culturale, nu doar din ţară, ci şi din străinătate, atât prin structura arhitectonică a instituţiei noastre care, după reabilitare, a devenit una dintre cele mai frumoase clădiri din ţară, cât şi prin numărul evenimentelor culturale de calitate ce se derulează aici. De la câţiva artişti amatori şi o grilă de personal care cuprindea prea puţini specialişti, astăzi vorbim de o sferă culturală amplă, dezvoltată pe departamente (literatură, folclor, teatru, muzică cultă), dar şi de un personal profesionalizat, cu studii de specialitate aprofundate.
Pe lângă instituţia centrală (Palatul Culturii), astăzi avem şi Galeriile Casa cu Lei, monument istoric reabilitat, aflat în cetatea medievală, precum şi Biblioteca şi Centrul Documentar ce găzduiesc cărţi rare şi arhive importante ale culturii bistriţene.
Despre toate acestea am scris de-a lungul timpului, în cele 40 de numere ale revistei noastre. Publicaţia Palatului Culturii surprinde toate reperele importante ce s-au derulat în toţi aceşti ani, arătându-ne că nu întâmplător Bistriţa a fost poziţionată pe locul I în topul evenimentelor culturale de calitate la nivel naţional.
Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi pentru a realiza împreună un proiect ce a dat roade – Conexiuni Magazin – şi care a călătorit, alături de artişti, pe toate meridianele lumii, fiind mesager al culturii bistriţene. Alături am avut un colectiv redacţional care şi-a arătat profesionalismul, „Conexiuni Magazin” intrând în rândul celor mai bine cotate publicaţii ale instituţiilor culturale.
Vă dorim o primăvară frumoasă şi vă asigurăm că drumul nostru va continua cu proiecte frumoase la Palatul Culturii Bistriţa.


Prof. dr. Dorel Cosma
Manager Palatul Culturii Bistriţa